Skip to content

Museoliitto

22.3.2013

Seinätön museo -hankkeessa rakennetaan mobiiliopastus kymmeneen museoon

Suomen museoliitto kehittää Seinätön museo -mobiiliopastustuotetta yhdessä kymmenen pilottimuseon kanssa. Maaliskuussa aloitetun hankkeen aikana rakennetaan palvelu, jolla museo tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden älypuhelimella käytettävään opastuskierrokseen museorakennusten välittömässä ympäristössä.

Seinätön museo -konseptissa halutaan tuoda esille kohteita, jotka sijaitsevat näyttelytilojen ulkopuolella, mutta kuuluvat museon vastuulle kuten ulkotaideteokset, rakennukset tai muut historialliset kohteet. Tulossa on arkeologisia, sotahistoriallisia, kaupunkien historiallisten keskusten, naistaiteilijoiden ulkoveistosreittiä jne. Noin puolet reiteistä avataan toukokuun aikana ja loput vuoden loppuun mennessä.

Hankkeen pilottimuseot ovat Tampereen taidemuseo, Poikilo-museot, Lappeenrannan museot, Helsingin kaupunginmuseo, Turun museokeskus, Serlachius-museot, Kuopion taidemuseo, Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo ja Sibelius-museo, Raision museo Harkko sekä Forssan museo. Useimmat reitit suunnitellaan kävellen tehtäväksi, mutta Kouvolan Poikilo-museot ovat luomassa autolla kierrettävää reittiä laajan kaupungin alueella.

Museoliitto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) avustuksen museoiden tieto- ja viestintätoimintojen edistämiseksi ja kehittämiseksi. Osa hankkeen kuluista maksetaan tästä avustuksesta. OKM:n avustus kattaa vain tämän vuoden toiminnan, mutta Museoliitto tulee tekemään sopimuksen reittien teknisestä toteutuksesta vastaavan Citinomadi Oy:n kanssa konseptin jatkamisesta tulevaisuudessa muiden museoiden kanssa. Lisäksi Seinätön museo -palveluja tarjoaville museoille tullaan rakentamaan erillinen viestintä- ja markkinointisuunnitelma.

Museoliitto toivoo, että pilotoinnin jälkeen Seinätön museo -palveluja tarjoavia museoita tulee lisää. Museonne voi ryhtyä pohtimaan oman reitin luomista tulevien vuosien aikana. Museoliitto tulee ylläpitämään Seinätön museo-brändiä, johon kaikki sopimuksen mukaiset museot yhdistetään. Lisää tiedotusta aiheesta on tulossa vuoden aikana.

Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Leena Tornberg, puh. 040 534 6232, leena.tornberg(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä