Skip to content

Museoliitto

1.3.2017

Suomen Taiteilijaseura kampanjoi: #taidevaalit

Suomen taiteilijaseura on käynnistänyt kampanjan, jonka tavoitteena on nostaa taide yhdeksi vaaliteemaksi huhtikuussa järjestettävissä kuntavaaleissa. Yksi kampanjan teemoista on taidemuseoiden toiminnan turvaaminen muuttavassa kuntakentässä.

Suomen Taiteilijaseura nostaa esiin erityisesti kolme teemaa:

  1. Lisää julkista taidetta
  2. Taidemuseoiden ja gallerioiden toiminnan edellytykset turvattava
  3. Taiteilijoille työtiloja ja apurahoja

Suomen Taiteilijaseura huomauttaa, että sote- ja maakuntauudistus mullistavat kuntien tehtäviä monin tavoin. Taiteen ja kulttuurin edistäminen pysyy kuntien tärkeänä tehtävänä myös tulevaisuudessa. Siksi juuri kuntavaalit 2017 ovat oikea aika edistää kuvataidetta kunnissa.

Kuvataide ja sen tukeminen antavat kunnalle monta merkittävää etua: julkiset teokset luovat ja tukevat kunnan omaa identiteettiä, taidemuseot ja galleriat houkuttelevat niin kuntalaisia kuin matkailijoita ja kuvataiteilijat tuovat kuntaan luovuutta sekä elinvoimaa.

Suomen Taiteilijaseura kannustaa kuntavaaliehdokkaita kaikista puolueista osoittamaan somessa, että he ovat taiteen ystäviä. Sosiaalisessa mediassa kampanja tunnetaan aihetunnisteella #taidevaalit. Myös taidemuseoiden kannattaa tuoda esiin kampanjaa omassa viestinnässään. Yhteistyössä on voimaa!

Lue lisää: http://artists.fi/ajankohtaista/uutiset/suomen-taiteilijaseuran-kuntavaalivetoomus-kolme-keinoa-edistaa-kuvataidetta-kunnissa/

Voisit olla myös kiinnostunut näistä