Skip to content

Museoliitto

24.8.2020

Tällä viikolla yli 60 poliitikkoa osallistuu museoharjoitteluun 21 paikkakunnalla – mukana on kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja ja muita museoiden toiminnalle tärkeitä päättäjiä

Suomen museoliiton koordinoima Poliitikon museoharjoittelu -kampanja järjestetään 24.–28.8.2020. Viikon aikana yli 60 poliitikkoa tutustuu museotyöhön 21 museossa käytännönläheisellä tavalla.

Museoliiton järjestämän Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan aikana tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Poliitikkojen museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Erilaisia museotyötehtäviä kokeillaan myös käytännössä. Työharjoittelupäivän aikana päättäjät tutustuvat museoammattilaisten työtiloihin, tutkijoiden huoneisiin, arkistoihin ja esimerkiksi esineiden vastaanottotiloihin. 

”Suuri osa museotyöstä ei näy näyttelyissä kiertävälle museokävijälle. Poliitikon museoharjoittelun tavoitteena on laajentaa käsitystä museotyön monipuolisuudesta ja sen pitkäjänteisestä luonteesta”, Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä sanoo.

Poliitikon museoharjoittelu järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Palaute kampanjasta on ollut positiivista. Tänä vuonna harjoittelussa on mukana päättäjiä, joille kampanjasta on tullut jo syksyinen perinne.

”Toivon, että museoharjoittelu tarjoaa päättäjille uusia kokemuksia ja näkemyksiä sekä vahvistaa tietopohjaa tehdä museoita koskevia päätöksiä”, Kimmo Levä jatkaa.

Media mukaan seuraamaan poliitikkojen museoharjoitteluja

Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan poliitikkojen museopäivää tai haastattelemaan poliitikkoja vierailun yhteydessä. Suomen museoliitto suosittelee ottamaan yhteyttä suoraan museoihin tarkkojen aikojen sopimiseksi.

Lisätietoja ja lista kampanjaan osallistuvista museoista ja päättäjistä
https://www.museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
p. 0444 300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä