Skip to content

Museoliitto

3.6.2013

Uusia palkintoja museoalan huippusuorituksille

Museoalaa hellitään ensi vuonna kolmella uudella palkinnolla, kun Suomen museoliitto ja ICOM alkavat yhdessä palkita museohuippuja. Uudet palkintosarjat ovat vuoden museo, vuoden museojulkaisu ja vuoden viestintäteko. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa erikoispalkinnon.

Vuoden museo -tunnustus myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Sen toiminta on tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.

Vuoden museojulkaisu -palkinto jaetaan julkaisulle, joka sisällön ja esitystavan innovatiivisuudella tavoittaa poikkeuksellisen hyvin kohderyhmänsä. Vuoden viestintäteko -palkinto jaetaan onnistuneelle, myönteisesti erottuvalle viestintäteolle. Palkinnolla voidaan huomioida myös museoalan ulkopuolinen taho.

Mahdollinen erikoispalkinto myönnetään museolle, työryhmälle, projektille tai henkilölle merkittävästä teosta museoalalla tai pitkäjänteisestä vaikuttamisesta museoalan kehittämiseksi.

Palkinnot jaetaan Suomen museoliiton järjestämien museopäivien yhteydessä toukokuussa. Vuoden museo palkitaan joka kevät, mutta vuoden museojulkaisu ja viestintäteko -palkinnot vuorottelevat.

Vuoden museo -palkinto korvaa ICOM:n Suomen komitean aiemmin myöntämän Vuoden museoteko -tunnustuksen. Vuoden museojulkaisupalkinto korvaa Suomen museoliiton nykyisen museojulkaisukilpailun.

LISÄTIETOJA:
Kimmo Levä
pääsihteeri
040 166 2816
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä