Skip to content

Museoliitto

26.2.2019

Vaikuttaminen uuden Museo-lehden teemana

Tänään ilmestyneessä kevään Museo-lehdessä pohditaan museoiden vaikuttamista ja vaikuttavuutta sekä esitellään useita kevään ajankohtaisia näyttelyitä.

Lehden teemaan sukeltavassa artikkelissa museonjohtajat Marja Sakari Ateneumista ja Pekka Äänismaa Metsämuseo Lustosta keskustelevat museoiden vaikuttamismahdollisuuksista ja -velvollisuuksista. Museoammattilainen-sarjassa vieraillaan Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykosken työpaikalla Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyn tuotannossa. Haastattelusta tehtiin myös lyhyt video, jonka voi katsoa Youtubesta.

Eduskunta on vallankäytön näyttämö, mutta samalla vahva museaalinen instituutio. Tarinoita vallankäytön käytäviltä kertoo intendentti Liisa Lindgrenin kierroksella. Taidemaailmaan sukelletaan yhden kansainvälisesti tunnetuimman kuvanveistäjä Kiki Smithin haastattelussa. Smithin näyttely on parhaillaan Sara Hildenin taidemuseossa.

Näyttelyarviossa tarkastellaan Luontokeskus Haltian Jälki-valokuvanäyttelyä ja sen kantaaottavuutta ilmastonmuutoskysymyksissä. Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ottaa kantaa kulttuurin rahoituksen puolesta kolumnissa. 

Kansainvälisessä jutussa käydään Saksan Hygieniamuseossa, jolla on vahvat valistajan perinteet. Historian perintö näkyy Kokoelmat kertovat -jutussa Diakonissamuseosta ja Minna Canthista kirjoitetun kirjan esittelyssä. 

Uutuutena on tällä kertaa Näyttelyvinkit kevääseen. Juttusarjan aloittaa yhteiskunnallisesti kantaaottavasta kuvajournalismista tunnettu Meeri Koutaniemi

Museo-lehti on ajankohtainen aina kesäkuun alkuun asti. Lehden voi ostaa myös irtonumerona seuraavista museoista: Ekta museo / Tammisaari, Tekniikan museo / Helsinki, Museo Skogster / Hämeenlinna, Lusto – Suomen Metsämuseo / Savonlinna, Tampereen taidemuseo, Sibelius-museo / Turku, Pohjanmaan museo / Vaasa ja Varkauden museot. Museo-lehteä voi yhä tilata myyntiin museokappaan. Lue lisää täältä

Käy kurkkaamassa miltä lehti näyttää videolla Youtubessa tai Facebookissa.


Lisätiedot

Nelli Korpi, Museo-lehden toimituspäällikkö

nelli.korpi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä