Skip to content

Museoliitto

7.2.2024

Vaikuttava Museoliitto -webinaarisarja esittelee uudistuvan konsernin

Museoliitto on jo useamman vuoden ajan elänyt yhtä 100-vuotiaan historiansa suurimmista muutoksista. Museoiden etujärjestö on kasvanut konserniksi, johon kuuluvat Suomen museoliitto ry:n lisäksi Museokortti-yhtiö FMA Creations sekä Digimuseo-yhtiö Yhteinen perintö. Konsernirakenne vaikuttaa päätöksentekoon ja rahankäyttöön Museoliiton alaisissa organisaatioissa.

Avaamme kevään aikana webinaarien sarjassa sitä, kuinka Museoliitto on muuttunut ja mitä se merkitsee museoille. Kuinka kuuluu museoiden ääni, kuinka jäsentyy konsernin moniportainen päätöksentekomenettely ja miten liikkuvat raha sekä tieto? Tule kuulemaan ja kysymään. Webinaarit ovat avoimia kaikille.

Pe 23.2. klo 9-9.45 Museoliitto-konserni ja sen päätöksenteko. Toimitusjohtaja Petra Havu kertoo, kuinka Museoliitosta tuli vuonna 2015 konserni ja mitä se tarkoittaa. Lakimies Veli-Markus Tapio esittelee konsernin hyvää hallintotapaa ja sen merkitystä. 

Pe 1.3. Rakennamme yhdessä museoiden menestystä: Museoliitto-konsernin strategia 2026. Toimitusjohtaja Petra Havu avaa konsernin toiminnan tavoitteita ja painotuksia mm. edunvalvontaan ja tutkimukseen.

Pe 8.3. Hallituksen valintamenettely ja sen vaikutus jäsendemokratian toteutumiseen. Puhujat ilmoitetaan myöhemmin. 

Pe 15.3. Kestävämpi Museokortti-järjestelmä. Musekorttiyhtiö FMAC:n toimitusjohtaja Pekka Impiö esittelee uuden liiketoimintastrategian 2024–2026.

Pe 22.3. Kohti Jyväskylän vuosikokousta. Puhujat ilmoitetaan myöhemmin.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Niihin on ennakkoilmoittautuminen, jotta voimme lähettää esiteltyä materiaalia sähköpostitse myös jälkikäteen. Ilmoittaudu mukaan webinaareihin

Voisit olla myös kiinnostunut näistä