Skip to content

Museoliitto

9.6.2016

Valmistaudu syksyn Mennään museoon! -viikkoon

Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään 4.–7.10.2016. Viikon erityisteemana on vuodesta 2014 saakka ollut mediakasvatus.

Museot voivat ottaa teeman huomioon viikon ohjelmassa, mutta osallistua voi hyvin myös toiminnalla, joka ei liity mediakasvatukseen. Tänä vuonna viikon tapahtumakalenteri ja vinkit ovat siirtyneet osaksi uutta opimuseossa.fi-sivustoa.

Viime vuonna koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestettiin yli 50 museossa. Museoissa järjestettiin opastuksia ja työpajoja, joissa museoita tarkasteltiin muun muassa mediakasvatuksen näkökulmasta. Useisiin museoihin oli koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Mennään museoon! -viikon viettoon. Vinkkilistassa on huomioitu museoiden rooli mediakasvattajina ja lasten ja nuorten medialukutaidon kehittäjinä.

Mennään museoon! -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin toukokuun Museoviikolle. Valitse kohta ’uusi tapahtuma’, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ’Mennään museoon’. Jos olet unohtanut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Osallistu myös viikon Facebook-tapahtumaan!

Twitter #mennäänmuseoon

Museoiden ohjelmat tulevat päivittymään Mennään museoon -tapahtumakalenteriin osoitteessa: http://museoliitto.fi/opimuseossa/index.php?k=12328.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, puh. 0444 300 703, eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Lisätietoja Linkki – museot mediakasvattajiksi -hankkeesta ja museoiden mediakasvatuksesta: projektikoordinaattori, koulutussuunnittelija Pauliina Kinanen, puh. 040 354 2205, pauliina.kinanen(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä