Skip to content

Museoliitto

16.5.2006

Vuoden museoteko -tunnustus G.A. Serlachius -museolle

ICOM – Suomen komitea on päättänyt myöntää Vuoden museoteko -tunnustuksen G.A. Serlachius -museolle teollisen kulttuuriperinnön ansiokkaasta esittämisestä.

Tunnustuksella halutaan nostaa esille G.A. Serlachius -museon monipuolinen ja aktiivinen rooli alueellisena kulttuuritoimijana. Museo tuo esille kiinnostavalla tavalla sekä mänttäläistä teollisuushistoriaa että yleistä suomalaista kulttuurihistoriaa.

G.A. Serlachius -museo hyödyntää perusnäyttelyssään draamaopastusta. Näyttelyyn voi tutustua vuoden 1951 sihteerin tiukassa ohjauksessa. Uudessa vaihtuvassa näyttelyssä ’Me mökkihöperöt’ puolestaan voi tutustua juuri kansainvälisesti palkittuun ’Huussi tulee, oletko valmis?’ -multimediaan.

G.A. Serlachius -museo on tuonut paikallisen kulttuuriperinnön lähelle kävijää, museon seinien ulkopuolelle. Vuonna 2004 toteutti ’Museo jalkautuu kaupunkiin’ -näyttelyn, joka koostui 48 ympäri kaupunkia sijoitetusta infotaulusta. Museolla on myös aktiivinen rooli, kun Mäntän kaupunki kilpailee vuoden 2011 eurooppalaisen kulttuuripääkaupungin tittelistä.

Vuoden museoteko -tunnustus luovutetaan Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä Espoossa 17.5.2006.

Kansainvälinen museoneuvosto ICOM (International Council of Museums) on hallituksista riippumaton kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu yli 20 000 museoalan ammattilaista 140 maasta. Suomi on yli 600 jäsennellään yksi suurimmista jäsenmaista. ICOM toimii Unescon asiantuntijajärjestönä kulttuuriperintöä ja museoita koskevissa asioissa. Suomen komitea edistää ICOM:in tavoitteiden toteutumista kansallisella tasolla ja tukee jäsentensä mahdollisuutta osallistua kansainväliseen toimintaan.

ICOM – Suomen komitea on myöntänyt Vuoden museoteko -tunnustuksen vuodesta 1992 lähtien. Tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Heinolan kaupunginmuseo tyylihistoriallisesta näyttelysarjasta, Jyväskylän taidemuseo nuorille suunnatusta työstä ja Tampereen museot määrätietoisesta kokoelmatyöstä.

Lisätietoja:
G.A. Serlachius -museo
intendentti Pauli Sivonen
puh. 050 566 1355

ICOM – Suomen komitea ry
puheenjohtaja Ebba Brännback
puh. 050 589 7002

Voisit olla myös kiinnostunut näistä