Skip to content

Museoliitto

29.10.2010

Yhdeksän pientä kotia vuoden 2010 museojulkaisu

Suomen museoliiton järjestämän Museojulkaisukilpailun 2010 on voittanut Jere Jäppisen kirjoittama Helsingin kaupunginmuseon julkaisema teos Yhdeksän pientä kotia – Arjen historiaa Työväenasuntomuseossa, Nio små hem – Vardagens historia i Arbetarbostadsmuseet.

Museojulkaisukilpailun voittaja julkistettiin Helsingin kirjamessuilla 29.10. Esiraadin poimimasta kuuden finalistin joukosta voittajan valitsi tänä vuonna viestintäkonsultti Kirsi Piha.

Valintaperusteluissaan Piha toteaa, että ’Yhdeksän pientä kotia on viehättävä ja helposti lähestyttävä kirja helsinkiläiseen historiaan. Teos tarkastelee historiaamme paitsi pienten kotien myös pienten, tavallisten ihmisten kautta. Tavallisuuden historia on kiinnostavaa siksi, että se puhuttelee meitä kaikkia arjessa ahertavia ihmisiä. Kirjan kuvitus on eleetöntä ja paljon puhuvaa, teksti sujuvaa ja informatiivista niin yleisen asuntopolitiikan kuin arkisen asumisenkin kuvaajana. Julkaisu tuo hyvin elävällä tavalla esille niiden elämää ja oloja, jotka ovat työllään tehneet Helsingistä sen Helsingin, jossa me nyt asumme.’

Suomen museoliitto on järjestänyt Museojulkaisukilpailun vuodesta 1992 lähtien. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi museoiden korkeatasoista julkaisutoimintaa. Julkaisut kertovat museotyöhön liittyvästä monipuolisesta asiantuntemuksesta, näyttely- ja tutkimustoiminnasta sekä museoiden hoitamasta taide-, kulttuuri- ja luonnonperinnöstä.

Samassa tilaisuudessa Suomen suurimman kirjailijajärjestön Suomen tietokirjailijat ry:n varapuheenjohtaja Sirpa Wass luovutti 2 000 euron suuruisen palkinnon voittajajulkaisun kirjoittajalle Jere Jäppiselle.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä