Skip to content

Museoliitto

12.9.2014

Yhdellä Museokortilla kaikkiin Suomen museoihin jo ensi vuonna

Hollannissa myydään miljoona Museokorttia vuodessa. Suomen museot ottavat käyttöön valtakunnallisen Museokortin — yhteisen pääsylipun — vuonna 2015.


Museokortti on henkilökohtainen pääsylippu, jolla voi vierailla suomalaisissa museoissa vuoden aikana niin monta kertaa kuin tahtoo. Suomen museoliitto rakentaa korttijärjestelmää, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuonna.

Noin 50 euroa maksava Museokortti on luottokorttia muistuttava lippu. Kortin voi ladata uudelleen joko verkkokauppojen kautta tai museon lipputiskillä. Myöhemmässä vaiheessa otetaan käyttöön myös älypuhelimella toimiva sovellus.

’Museot kiinnostavat ihmisiä entistä enemmän. Museokortti madaltaa museovierailun kynnystä, sillä kortti valmiina taskussa on helppo poiketa ovesta sisään’, pääsihteeri Kimmo Levä toteaa.

Hollannissa museokortteja myydään miljoona kappaletta vuodessa. Kortit ovat kasvattaneet museoiden kävijämääriä ja tuoneet lisätuloja koko museosektorille. Kaikista museokäynneistä kolmasosa tehdään Hollannissa museokortilla.

’Amsterdamissa taksikuskitkin osaavat suositella Museokortin hankkimista’, naurahtaa Levä.

Hienoja elämyksiä tarjoava Museokortti sopii mainiosti syntymäpäivä- tai liikelahjaksi. Se myös avaa museoille uusia yhteistyömahdollisuuksia yritysten kanssa.

’Museokortti on erinomainen tuote museokävijän kannalta, erinomainen lahja ihmisille ja hyvä palvelu museoille’, toteaa Suomen museoliiton varapuheenjohtaja Kalle Kallio.

’Poiketkaa museossa vaikka joka päivä. Meillä on tilaa uusille asiakkaille’, hän vinkkaa.

Kaikkien suomalaisten museokohteiden tiedot ja näyttelyt löytyvät jo nyt Museot.fi-sivustolta. Palvelu myös näyttää kartalla lähimmät museokohteet, sijaitseepa käyttäjä missä päin Suomea tahansa.Suuriresoluutioinen JPG-kuva Museokortista

LISÄTIETOJA:
Usein kysyttyjä kysymyksiä Museokortista (FAQ)

Kimmo Levä
pääsihteeri
puh. 040 166 2816
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä