Skip to content

Museoliitto

28.2.2006

Ei saa hävittää -museorannekekampanja

Suomen museoliitto on tuottanut rannekkeen EI SAA HÄVITTÄÄ, joka lanseerataan Kalevalan ja Suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2006. Kampanjalla halutaan tukea myönteistä asennetta kulttuuriperinnön säilymisen puolesta. Rannekkeella osoitetaan kulttuurin kuuluvan kansalaisten perusoikeuteen ja sivistykselliseen pääomaan.

Museot huolehtivat yhdessä muiden muistiorganisaatioiden kanssa suomalaisesta kulttuuriperinnöstä ja sen suojelemisesta. Kattava museoverkostomme tallentaa ja tutkii alueensa kulttuurin piirteitä ja tuottaa siitä tietoa yhteiskuntamme voimavaraksi ja tulevaisuuden suunnittelun pohjaksi. Kulttuuri-identiteetti yhdistää meidät omaan elinympäristöömme ja sen historiaan. Samalla se antaa työkaluja maailman ja erilaisten kulttuurien ymmärtämiseen. Hyvä huominen kasvaa menneisyyden ymmärtämisestä.

Suomen perustuslain mukaan vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Vastuun lisäksi jokaisella ihmisellä tulee olla mahdollisuus nauttia yhteisestä kulttuuriperinnöstämme.

EI SAA HÄVITTÄÄ -kampanja on suunnattu erityisesti nuorille. Museoiden tehtäviin kuuluu tallennus- ja tutkimustyön lisäksi myös opetustyön tukeminen, kulttuuriperinnön välittäminen seuraaville sukupolville. Tänä vuonna nuoret ovat erityisen huomion kohteena. Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. teemalla Museums and Young People. Myös Suomessa valtakunnallisen museoviikon aikana 15.-21.5.2006 keskitytään nuoriin.

Kampanja kestää koko kevään. Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut eri puolilta Suomea yli 50 museota, jotka tulevat myymään ranneketta museokaupoissaan. Kampanjan tuoton museot käyttävät muun muassa nuorten työpajatoiminnan kehittämiseen tai kokoelmiensa kunnostamiseen.

Tiedusteluihin kampanjasta vastaa Suomen museoliiton tiedottaja Janne Saavalainen, puh. 09 5841 1721, janne.saavalainen(a)museoliitto.fi.

Lue lisää:

Museorannekekampanja

Voisit olla myös kiinnostunut näistä