Skip to content

Museoliitto

22.1.2024

”Erinomainen tilaisuus tuoda esiin museon toimintaa” – hae Vuoden museo -kilpailuun 31.1. mennessä

Vuoden museo 2023 -kilpailun palkintojen jako suoritettiin Museogaalassa Paasitornin juhlavissa puitteissa.

Suomen museoliitto ja ICOM Suomen komitea palkitsevat jälleen museoalan huippuja jakamalla kaksi arvostettua tunnustuspalkintoa: Vuoden museo -palkinnon sekä Vuoden museojulkaisu -palkinnon.

”Kannattaa ehdottomasti hakea mukaan! Kilpailu on erinomainen tilaisuus tuoda esiin oman museon innovatiivista toimintaa”, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja Maj Meriluoto.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki museot, jotka ovat kunnostautuneet jollakin museotyön osa-alueella. Palkinnot myönnetään hakemusten perusteella, joten varmista, että museosi on mukana kilpailussa!

Vuoden museo -palkinto: Tunnustusta ainutlaatuisista saavutuksista

Vuoden Museo -palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan kohottanut museoalan näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Kilpailuun kannattaa osallistua, jos museosi on tuonut uusia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia alalle.

Meriluoto haluaa kannustaa kaikenkokoisia museoita hakemaan kilpailuun: ”Palkintolautakunta kiinnittää erityistä huomiota museon innovatiiviseen ja kekseliääseen tapaan tehdä työtään käytettävissä olevilla resursseilla.”

Saavutukset voivat liittyä niin kokoelmiin, näyttelyihin kuin museopedagogiaan. Palkinto myönnetään joko museon oman hakemuksen tai jonkun muun tahon tekemän esityksen perusteella.

Vuoden museojulkaisu tavoittaa kohderyhmänsä innovatiivisesti

Vuoden museojulkaisu on sisällöltään ja esitystavaltaan innovatiivinen sekä tavoittaa poikkeuksellisen hyvin kohderyhmänsä. Voit osallistua kilpailuun esittämällä museon omaa tai yhteistyötahon kanssa tuotettua, painettua tai digitaalisesti julkaistua kirjaa, joka on ilmestynyt aikavälillä 1.1.2022–31.12.2023.

Hakeminen on helppoa

Haku Vuoden museo -kilpailuun ja Vuoden Museojulkaisu -kilpailuun on avoinna 31. tammikuuta 2024 asti. Kerro meille, miksi juuri sinun ehdotuksesi pitäisi palkita!

1. Laadi vapaamuotoinen hakemus, joka kuvaa, miten ehdottamasi museo tai museosi täyttää palkintokriteerit. Kerro hakemusesityksestäsi esitettävälle museolle ennen hakemusesityksen jättämistä.

2. Liitä mukaan lyhyt perustelu, miksi ehdottamasi museo tai juuri teidän museonne ansaitsee palkinnon.

3. Tarvittaessa voit liittää hakemukseen liitteitä tai linkkejä verkkoon.

4. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen: Suomen Museoliitto, Pohjoisesplanadi 35 Aa, 00100 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen: museopalkinnot@museoliitto.fi. Muista merkitä hakemuksen otsikkoon: ”Hakemus Vuoden museo -kilpailuun” tai ”Hakemus Vuoden museojulkaisu -kilpailuun”.

5. Julkaisukilpailuun osallistujia pyydetään toimittaan Museoliittoon kolme lukukappaletta painetuista julkaisuista.

Lue tarkemmat hakuohjeet ja tutustu myös palkinnon hakukriteereihin.

Lisätiedot

Palkintolautakunnan puheenjohtaja
Maj Meriluoto
p. 040 732 3745
maj.meriluoto(a)tampere.fi

Palkintolautakunnan sihteeri
Kirsti Ruissalo
p. 044 430 0721
kirsti.ruissalo(a)museoliitto.fi 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä