Skip to content

Museoliitto

25.3.2011

euromuse.net-hanke päättyi, mutta portaali kehittyy edelleen

Euroopan laajuinen euromuse.net-hanke päättyi EU-rahoituksen osalta vuoden 2010 lopussa. Suomen museoliitto oli mukana partnerina kehittämässä portaalia, johon on koottu eurooppalaisia museoita ja niiden näyttelyitä. Rahoituskauden puitteissa teknologia saatiin valmiiksi, mutta sisällöntuotanto jatkuu edelleen.

Suomalaiset museot osallistuvat hankkeeseen Suomen museoliiton kautta. Tiedot museoista ja näyttelyistä siirtyvät euromuse.netiin Museoliiton näyttelykalenteritietokannan kautta. Suomesta mukaan on valittu satakunta matkailullisesti merkittävää museokohdetta.

euromuse.net on monikielinen palvelu, josta kunkin museon tiedot löytyvät vähintään kahdella kielellä: kansallisella kielellä ja englanniksi. Saadakseen näyttelytietonsa näkyviin palvelussa, tulee mukana olevien museoiden päivittää seuraavat näyttelykalenterin kentät myös englanniksi: näyttelyn nimi, näyttelyn lyhyt kuvaus (ingressi), näyttelyn tarkempi kuvaus, kuvateksti ja krediitti. Kuva on näyttelytietojen julkaisemisen edellytys euromuse.net-portaalissa.

Museoille tietojen syöttäminen on hyvin vaivatonta. Päivitys tapahtuu normaalisti Museoliiton näyttelykalenterin kautta osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri/login

Tutustu euromuse.net-portaaliin osoitteessa www.euromuse.net

Lisätietoja:
Suomen museoliiton tiedottaja Janne Saavalainen
p. 09 5841 1721
janne.saavalainen@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä