Skip to content

Museoliitto

26.2.2014

Hae museo- ja taidealan MOBIUS-liikkuvuusohjelmaan New Yorkiin!

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ja Suomen Lontoon instituutti ovat aloittaneet kolmivuotisen taide-, museo- ja arkistoalan ammattilaisille kohdennetun liikkuvuusohjelman. MOBIUS-ohjelma mahdollistaa suomalaisille asiantuntijoille työskentelyjaksoja yhdysvaltalaisissa, brittiläisissä ja irlantilaisissa instituutiossa, ja vastaavasti ulkomaisille asiantuntijoille mahdollisuuden vierailla suomalaisissa museoissa ja muissa taideorganisaatioissa.

Keskeisellä sijalla projektissa on suomalaisen taide- ja kulttuuriosaamisen kansainvälistäminen ja näkyminen Suomen maantieteellisten rajojen ulkopuolella. Vastaavasti suomalainen kulttuurikenttä tulee saamaan osakseen merkittävän määrän ajanmukaista kansainvälistä ammattiosaamista.

New Yorkin kulttuuri-instituutti hakee ohjelmaan osallistujiksi suomalaisia visuaalisten alojen (taide, design, arkkitehtuuri) ammattilaisia. Ensimmäinen hakukierros on käynnissä ja jatkuu 23. maaliskuuta saakka. Lontoon instituutti on jo valinnut ensimmäiset hankkeeseen osallistujat.

Lisätietoa MOBIUS-ohjelmasta ja New Yorkin kulttuuri-instituutin järjestämästä avoimesta hausta hankkeen verkkoalustalla: http://m0bius.net

MOBIUS-ohjelmaa tukevat Koneen säätiö ja Svenska Kulturfonden.

Tiedustelut:

Ilari Laamanen, projektikoordinaattori, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti, laamanen(a)ficultureny.org
Leena-Maija Rossi, johtaja, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti, rossi(a)ficultureny.org
Johanna Vakkari, Head of Arts & Culture Programme, Lontoon instituutti, johanna.vakkari(a)finnish-institute.org.uk
Susanna Pettersson, johtaja, Suomen Lontoon instituutti, susanna.pettersson(a)finnish-institute.org.uk

Voisit olla myös kiinnostunut näistä