Skip to content

Museoliitto

6.4.2011

Ilmoita Museoviikon ohjelmatiedot Museoliiton näyttelykalenteriin

Museoviikko lähestyy. Viikkoa vietetään 16.-22.5. Kansainvälisen museopäivän 18.5. teemana on tänä vuonna Museums and Memory. Suomessa museoviikon teemana on Muistitalkoot. Museoiden yötä Suomen museoliitto suosittelee vietettävän perjantaina 20.5.

Useat museot ovat jo ilmoittaneet ohjelmastaan. Museoviikolla museoissa suunnistetaan, avataan näyttelyitä ja työpajoissa opitaan vaikkapa karstaamaan villaa, kehräämään lankaa tai parsimaan sukkia. Tilkkutalkoissa virkataan isoäidinneliöitä hyväntekeväisyyspeittoihin. Muistitiedon keruutapahtumia järjestetään mm. kuuntelemalla vanhoja äänitenauhoja tai museolehtori jalkautuu palvelutaloihin toimien viikon ajan lainattavana muistelusalkkuohjaajana. Salkkuihin on koottu kuvia, esineitä, tuoksuja ja äänimateriaalia. Toisen salkun teemana on luonto ja oma kasvuympäristö. Toinen salkku hattuineen johdattaa hetkiin, jotka ovat olleet muistelijalle erityisen merkittäviä.

Ohjelmatietoja Suomen museoliiton jäsenmuseot voivat päivittää tunnuksillaan osoitteessa museot.fi/nayttelykalenteri/login. Huom! Muistakaa myös ruksata kohta Osa museoviikon ohjelmaa, niin tapahtumanne näkyvät museoviikko.fi-sivuston päivälistauksessa.

Museoviikon ohjelmatietoja on mahdollista päivittää aina tapahtuman alkuun saakka. Museoviikkosivusto 2011 avautuu huhtikuun puolivälissä osoitteessa www.museoviikko.fi.

Lisätietoja:

projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi
p. 09 5841 1726

Voisit olla myös kiinnostunut näistä