Skip to content

Museoliitto

28.4.2020

Kasvomaskit museoiden työntekijöille ja asiakkaille?

Suomessa varaudutaan museoiden avaamiseen yleisöille. Jotta museovierailut olisivat turvallisia, Museoliitto on neuvotellut jäsenilleen edullisen kasvomaskien yhteistilauksen. Jos museollanne on kiinnostusta osallistua kasvomaskien hankintaan yhteistilauksen kautta, toivomme alustavia tilausvarauksia 5.5.2020 mennessä.

Keski-Euroopassa ensimmäisiä museoita ollaan avaamassa yleisöille koronaepidemian aiheuttaman sulkemisen jälkeen. Myös Suomessa varaudutaan museoiden yleisötilojen avaamiseen. Jotta museovierailut ovat turvallisia, on museoissa varauduttava riittävään hygieniaan. Eurooppalaisten esimerkkien mukaan yksi keino on tarjota museoiden henkilökunnan ja museovieraiden käyttöön kasvosuojaimet.

Museoliitto on neuvotellut jäsenilleen yhteistilauksen, jotta laadukkaiden kasvosuojien hankinta olisi museoille vaivatonta ja edullista. Tilaukset toimitetaan suoraan maahantuojalta museoille. Museoliitto ei ota välistä provisiota. Museot voivat myös periä halutessaan maksun suojaimista tai antaa mahdollisuuden suojainten vapaaehtoiseen maksuun.

Kasvomaskien tuotekuvaus

Kasvomaski on kertakäyttöinen hengitysmaski yksittäispakkauksessa. Nonwoven kuidusta valmistettu maski antaa suojan ilmakehän hiukkasten, kuten tarttuvien bakteereiden, pölyn sekä̈ siitepölyn hengittämistä̈ vastaan. Lääketieteelliset vaatimukset täyttävä̈ maski on valmistettu ISO EN13485 sertifioidussa tehtaassa, ja maski on EN14683 hyväksytty. Paketin takapuolella on englanninkieliset käyttöohjeet oikeaoppisen käytön varmistamiseksi. Maskin koko on 17,5 x 9,5 cm.

Museoliiton alihankkijan ilmoituksen mukaan maskien kappalehinta on 1,07–1,34 € + alv 24 % riippuen tilauksen kokonaismäärästä. Tilaukseen tulee toimituskulut 19,80 € + alv 24 %. Maskien toimitusaika on maailmanlaajuisen suuren kysynnän vuoksi 6–8 viikkoa.

Tee alustava tilausvarauksesi 5.5.2020 mennessä kyselylomakkeen kautta. Vahvistamme tilauksesi myöhemmin, kun saamme tietää onko kasvomaskien yhteistilaukselle kysyntää.

Vastaa kyselyyn tästä: https://www.lyyti.in/Museoiden_palvelutuote_9348

Tiedustelut:

Yhteistyökoordinaattori Helena Piipponen
sähköposti: helena.piipponen@museoliitto.fi
p. 044 4300 701

Voisit olla myös kiinnostunut näistä