Skip to content

Museoliitto

27.6.2018

Kookos-kokoelmahallinta käyttöön Loviisan kaupungin museossa

Suomen museoliitto ja Loviisan kaupungin museo ovat solmineet 27.3.2018 palvelusopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta ja ylläpidosta.

Loviisan kaupungin museon Kookos-käyttöönottoprojekti toteutettiin touko- ja kesäkuun aikana. Valmiina kokoelmahallinnan palvelupakettina Kookos-kokoelmahallinta voidaan tarjota joustavasti ja nopeasti käyttöön, kun museolla ei ole tarvetta viedä migraatiossa digitaalisia aineistoja aiemmasta järjestelmästä uuteen järjestelmään.

Käyttöönottoprojektin aikana järjestettiin tarvittavat koulutukset (käyttäjä- ja pääkäyttäjäkoulutukset) kesäkuussa Loviisassa ja Helsingissä. Koulutusten ohella MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmä on projektin aikana konfiguroitu museolle suoraan käyttövalmiiksi.

Kookos tarjoaa helpon ja laaja-alaisesti museon eri prosesseihin sopivan kokoelmahallinnan kokonaisratkaisun. Kookos-palvelupaketti rakentuu MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän ympärille: se pitää järjestelmän ohella sisällään arkisin virka-aikoina päivystävän käyttäjätuen sekä tarvittavat koulutukset ja varmennetun palvelintilan asiakkaan aineistoille.

Toivotamme Suomen museoliiton puolesta Loviisan kaupungin museon lämpimästi tervetulleeksi käyttämään Kookos-kokoelmahallintaa!

Lisätietoja Kookos-kokoelmahallinnasta:

Koordinaattori
Sampsa Heinonen
sampsa.heinonen(at)museoliitto.fi
p. 044 976 2404

Voisit olla myös kiinnostunut näistä