Skip to content

Museoliitto

10.5.2011

LEM-projekti edistämään museoalan verkostoitumista

Suomen museoliitto on partnerina marraskuussa 2010 alkaneessa LEM – The Learning Museum -verkostoprojektissa. Kolmivuotisen projektin tavoitteena on rakentaa pysyvä verkosto elinikäisestä oppimisesta kiinnostuneiden museoiden, kulttuuriperintöorganisaatioiden ja aikuiskouluttajien käyttöön.

Verkostoitumista edistetään työryhmien, kansainvälisten tapaamisten ja konferenssien, teemaraporttien julkaisun ja levittämisen sekä liikkuvuusohjelman pilotoinnin kautta.

Olennainen osa verkostoitumista on LEM-projektin verkkosivusto, joka on vastikään avautunut. Verkkosivustolta löytyy projekti- ja partnerikuvausten lisäksi paljon materiaalia mm. elinikäiseen oppimiseen ja museoiden yleisöihin liittyen, ja sivustoa täydennetään jatkuvasti.

LEM-projekti pyrkii laajentamaan verkostoa kutsumalla liitännäisjäseniksi (Associate partner) elinikäisestä oppimisesta ja museo-oppimisesta kiinnostuneita organisaatioita. Lisää tietoa jäsenyyden hyödyistä ja liittymisohjeista löytyy tästä.

Suomalaisten kannalta erityisen mielenkiintoista on, että LEM-projekti järjestää yhdessä Avara museo -hankkeen ja Työväenmuseo Werstaan kanssa kansainvälisen konferenssin Tampereella 10.-12.10.2011 otsikolla The Open and Learning Museum. Tiistaina 11.10. on mahdollisuus osallistua LEM-projektin partneritapaamiseen ja kuulla lisää projektista ja liitännäisjäsenyydestä. Keskiviikkona 12.10. on luvassa mielenkiintoinen konferenssipäivä, jonka aikana käsitellään aikuisten oppimista museoissa, museoita oppimisympäristöinä, kulttuurin hyvinvointivaikutuksia sekä jaetaan hyvä käytäntöjä työryhmissä. Konferenssin ilmoittautuminen alkaa kesäkuussa ja siitä tiedotetaan mm. Avara museo -blogissa, Julius uutiskirjeessä ja Museopostissa

LEM-projekti on osa EU:n elinikäisen oppimisen Grundtvig-ohjelmaa.

LEM-projekti Museoliiton verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Pauliina Kinanen / Avara museo -hanke
pauliina.kinanen(a)museoliitto.fi
p. 040 354 2205

Voisit olla myös kiinnostunut näistä