Skip to content

Museoliitto

20.6.2013

Lomailija löytää lähimmät museot älypuhelimellaan

Kulttuurielämyksiä etsivän elämä on hivenen helpompaa, sillä lähes tuhannen museon tiedot löytyvät nyt kätevästi kännykällä. M.museot.fi -palvelu hyödyntää käyttäjän sijaintitietoja kertoen lähimpänä olevat museot kaikkialla Suomessa. Palvelun käyttäminen on helppoa: se toimii millä tahansa älypuhelimella, jonka paikannustoiminto on kytketty päälle. Erillistä sovellusta ei tarvitse ladata.

Lomasuunnitelmia pohtiessa m.museot.fi-palvelusta saattaa olla paljon apua. Sen avulla voi etukäteen etsiä museoita nimen, alueen, teeman, museotyypin ja niiden tarjoamien palveluiden mukaan. Näyttelykalenterin avulla näyttelyt löytyvät helposti.

’Matkailija löytää palvelun avulla museoita, joihin hän ei olisi muuten huomannut poiketa’, pohtii Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä. ’Kotikunnastakin saattaa löytyä hienoja näyttelyitä, joista ei muuten olisi kuullutkaan.’

M.museot.fi on Suomen museoliiton tarjoama mobiilihakupalvelu, joka perustuu museoiden toimittamiin tietoihin. Lähes tuhat museota kattavan palvelun teknisen puolen on toteuttanut goMob Studios.

Suomen museoliitto on kaikkien suomalaisten ammatillisesti hoidettujen museoiden keskusjärjestö.

Kokeile: m.museot.fi

Lisätietoja:
pääsihteeri Kimmo Levä
puh. 040 166 2816
kimmo.leva(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä