Skip to content

Museoliitto

17.1.2014

Luova Eurooppa -ohjelman lanseeraus ja hakemustyöpajat

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman lanseeraustilaisuus keräsi lähes 300 osallistujaa Mediakeskus Lumeen. Vuoteen 2020 saakka kestävä Luova Eurooppa yhdistää entiset Kulttuuri- ja Media-ohjelmat. Museoalalle olennainen Kulttuuri-alaohjelma kuitenkin tunnetaan edelleen tutulla nimellään ja neuvontaa antavana viranomaisena jatkaa CIMOssa toimiva yhteyspiste.

Lanseeraustilaisuuden avannut kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki rohkaisi suomalaisia kulttuuri- ja taidealan toimijoita hakemaan rahoitusta Luova Eurooppa -ohjelmasta. Hänen mukaansa luovat alat ovat tällä hetkellä ne alat, jotka kasvavat ja työllistävät. Kasvupotentiaali on valtava. Eurooppalaisten projektien kautta suomalaiset toimijat saavat näkyvyyttä ja kehittävät osaamistaan. Aikaisempien ohjelmakausien kokemusten mukaan suomalaiset ovat hyviä hakemuksentekijöitä, ja suomalaisten hankkeiden läpimenoprosentti on selvästi yli keskitason. Hankkeiden valmistelussa tärkeä merkitys on kansallisilla yhteyspisteillä.

Uuden ohjelmassa painopisteenä ovat yleisötyö ja uusien yleisöjen tavoittaminen sekä nuoriso. Kaikkien tuettujen hankkeiden tulee tuottaa eurooppalaista lisäarvoa.

Kulttuurin alaohjelmasta tuettujen yhteistyöprojektien ensimmäinen hakuaika päättyy 5.3.2014. Ohjelman ensimmäisenä vuonna hakuja on poikkeuksellisesti kaksi. Syksyn haut julkistetaan kesäkuussa ja hakuaika päättyy 1.10.2014. Jatkossa hakuaikojen deadline ajoittuu lokakuulle. CIMOn Kulttuuri-ohjelman yhteyspiste järjestää lähiaikoina kaksi (23.1. ja 6.2.) hakemustyöpajaa, joista kumpaankin voi vielä ilmoittautua. Ks. lisätietoja CIMOn verkkosivuilta. Työpajoihin voi osallistua myös verkon kautta.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä