Skip to content

Museoliitto

17.2.2014

Museo 2015 -hankkeen uusi projektipäällikkö

Museo 2015 -hankkeen projektipäälliköksi on valittu FM, konservaattori (AMK) Eero Ehanti.

Eero on omien sanojensa mukaan museoihminen henkeen vereen. Aiemmin Eero on työskennellyt Museovirastossa konservaattorina, tutkijana ja projektipäällikkönä erityisesti merihistoriaan liittyvissä tehtävissä. Työkokemusta hänelle on karttunut laajasti ison näyttelyprojektin vetämisestä käytännön kokoelmatyöhön Merimuseon Hylkysaaren kokoelmien muuttoon liittyen. Kansainvälistä kokoemusta Eero on saanut työskennellessään Suomen Damaskoksen instituutissa ja meriarkeologiaan liittyvässä projektissa Aleksandriassa Egyptissä.

Eeron mukaan työ Museo 2015 -hankkeessa yhdistää juuri sopivasti hänen aiemman työkokemuksensa museokokoelmien parissa sekä kiinnostuksen kulttuuriperinnön avaamiseen ja saatavuuden lisäämiseen. ’Museo 2015 -hanke on todella ajankohtainen ja tärkeä. On mukavaa tulla mukaan hyvin käynnissä olevaan projektiin, joka palvelee koko museokenttää’, Eero kertoo.

Museo 2015 on valtakunnallinen museoiden yhteishanke, joka tuottaa työkaluja museokokoelmien sähköisen kokoelmahallinnan käyttöön ja kehittämiseen. Tavoitteena on museoiden kokoelmien hallinta järkevällä, kestävällä ja taloudellisella tavalla. Tulokset mahdollistavat kokoelma-aineistojen saatavuuden, näkyvyyden ja niiden monipuolisen käytön. Hanketta johtaa Museovirasto yhteistyössä Suomen museoliiton ja Kansallisgallerian kanssa.

Lisätietoja Museo 2015 -hankkeesta: http://www.nba.fi/fi/museoalan_kehittaminen/museo_201

Yhteystiedot: projektipäällikkö Eero Ehanti, s-posti eero.ehanti(a)nba.fi, puh. 040 128 6139

Voisit olla myös kiinnostunut näistä