Skip to content

Museoliitto

28.9.2015

Museo-lehden 3/2015 teema on paremmat palvelut

Minkälaisia palveluja museoista saa? Museo-lehti 3/2015 keskittyy museopalveluihin.

Teemaan johdattelee Suomen valokuvataiteen museon intendentti Anna-Kaisa Rastenberger, joka kertoo palvelusuunnittelun hyödyntämisestä näyttelyprojektin toteuttamisessa. Lopputuloksena oli #snapshot-näyttely, joka palkittiin viime keväänä Service Design Achievement -palvelumuotoilupalkinnolla.

Museopalveluja on tarjolla moneen makuun ja ikäkauteen. Maija Komonen tutustui eri-ikäisille suunnattuihin museopalveluihin ja niiden kautta syntyneisiin yhteistyömahdollisuuksiin. Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä puolestaan perustelee, miksi museopalvelujen tuotteistaminen kannattaa. Ajankohtaiseen teemaan eli taiteilijapalkkioihin pureudutaan kuvataiteilijan ja museonjohtajan keskustelussa.

Museo-lehdessä kuullaan, mitä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ajattelee museoista. Puheenvuoro on myös museoyleisön edustajilla, jotka kertovat unelmien museostaan Museo-lehden toteuttamassa kyselyssä.

Lisäksi mukana ovat perinteiset Museokuvioita-palsta, kolumnit ja näyttelyarvio. Tällä kertaa tutustutaan Kuopiossa sijaitsevaan RIISA – Suomen ortodoksiseen kirkkomuseoon. Kesän aikana Museo-lehti testasi myös satunnaiselle museomatkailijalle tarjottuja yleisöpalveluja Vuoden museoksi valitussa Serlachius-museo Göstassa ja ruotsalaisessa Artipelagissa.

Lehden välissä julkaistaan Markkinapaikka-liite, jossa kohtaavat museoalan ammattilaiset ja alan palveluiden tarjoajat.

Seuraava Museo-lehti on suunnattu suurelle yleisölle ja sen teemana on futurismi. Museo-lehti 4/2015 ilmestyy 27.11.2015.

Lisätietoja:

Tuuli Rajavuori
Museo-lehden toimitussihteeri
s-posti: tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
puh. 0444 300 704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä