Skip to content

Museoliitto

19.10.2017

Museokeskus Vapriikki on Vuosisadan museo


Tampereella sijaitseva Museokeskus Vapriikki on kruunattu Vuosisadan museoksi. Muusikko A.W. Yrjänä palkitsi Vapriikin Turun Logomossa eilen 18.10. järjestetyssä Vuosisadan Kulttuurigaalassa.

Satavuotias Suomi juhli eilen itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä palkitsi tilaisuudessa Museokeskus Vapriikin Vuosisadan museo -tittelillä.

– Tampereen Vapriikki on tätä päivää. Tuore, laajalti verkostoitunut, monikasvoinen, keskellä kaupunkilaisten arkea. Sen juuret ovat syvällä Pirkanmaan historiassa, teollisuudessa, kalliossa ja vesissä, latva tulevaisuudessa. Iloinen, dynaaminen, osaava, kaikenikäisille ja -karvaisille jääkiekkofaneista nykytaidefriikkeihin. Ei ehkä leimallisesti kuluneen vuosisadan museo, mutta tulevan kyllä!, Yrjänä perusteli innostuneena valintaansa.

Yleisö mukana Vuosisadan museo valinnassa

Yleisö osallistui Vuosisadan museon valintaan äänestämällä suosikkejaan kesän alussa. Suomen museoliiton hallituksen asiantuntijaaraati valitsi kuusi finalistia kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta.

Finalistimuseoita olivat Aboa Vetus & Ars Nova, Ateneum, Museokeskus Vapriikki, Serlachius-museot, Suomen kansallismuseo ja Visavuoren museo.

A.W. Yrjänä tutustui finalistimuseoihin syykuussa ja arvioi monen näkökulman kautta, minkä museon valitsi Vuosisadan museoksi. Tämän ainutkertaisen kunnian ja nimityksen voittajaksi sai Museokeskus Vapriikki.

Museokortit lahjaksi henkilöehdokkaille

Suomen museoliitto lahjoittaa Museokortit kaikille Vuosisadan Kulttuurigaalan henkilökategorioiden elossa oleville ehdokkaille kuten Karita Mattilalle, Vesa-Matti Loirille, Kaija Saariaholle, Eija-Liisa Ahtilalle, Jörn Donnerille ja Jari Sillanpäälle.

Katso kuvia ja videoita Vuosisadan Kulttuurigaalasta ja Vuosisadan museon valinnasta Museoliiton Facebook-sivulta https://www.facebook.com/suomen.museoliitto

Lisätiedot

Pääsihteeri Kimmo Levä

Kimmo.leva@museoliitto.fi

040 1662816

Haastattelupyynnöt

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi

Nelli.korpi@museoliitto.fi

044 4300 704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä