Skip to content

Museoliitto

2.3.2022

Museoliiton ansiomitalihaku on avoinna

Suomen museoliiton ansiomitalit jaetaan Valtakunnallisilla museopäivillä Museopalkintogaalassa 19.5.2022 Ahvenanmaalla. Mitalihakemus on toimitettava Museoliittoon viimeistään 31.3.2022.

Suomen museoliiton numeroitu mitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla museopäivillä. Mitalin on suunnitellut Kauko Räsänen, ja sitä on myönnetty vuodesta 1973 alkaen. Mitali myönnetään Suomen museoliiton jäsenyhteisön hakemuksesta tai Suomen museoliiton hallituksen oman esityksen perusteella yksittäiselle henkilölle tai yhteisölle. Numeroituja mitaleita myönnetään vuosittain enintään viisi (5) kappaletta.

Mitalin myöntämisperusteina ovat:

• merkittävä yksittäinen teko Suomen museoliiton jäsenmuseon hyväksi
• pitkäjänteinen työ Suomen museoliiton jäsenmuseon tai museoalan hyväksi
• pitkäjänteinen vapaaehtoistyö Suomen museoliiton jäsenmuseon hyväksi
• pitkäjänteinen alueellinen ja valtakunnallinen vapaaehtoistyö museoalan hyväksi
• merkittävä alueellinen tai valtakunnallinen yksittäinen teko museoalan hyväksi
• Museopäivien teemaan liittyvä yksittäinen teko tai pitkäjänteinen työ.

Suomen museoliiton mitalin hakeminen

Suomen museoliiton jäsenyhteisöt voivat tehdä esityksiä mitalin saajiksi vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. Haku tehdään hakukaavakkeella, jonka voi tulostaa Suomen museoliiton verkkosivuilta. Museoliiton mitali voidaan myöntää sekä museoalalla työskentelevälle että alan ulkopuoliselle taholle. Mitalia ei myönnetä Suomen museoliiton hallituksen jäsenelle. Mitalia ei myönnetä myöskään, jos Suomen Kotiseutuliitto tai muu muistiorganisaatioita edustava taho on jo myöntänyt hakijalle korkeamman huomionosoituksen. Mitalia ei myönnetä syntymäpäivän tai eläkkeelle siirtymisen yhteydessä. Museoissa tehty työurahuomioidaan pääsääntöisesti Suomen museoliiton ansiomerkillä.

Linkki hakulomakkeeseen tässä.

Lisätietoja
Järjestökoordinaattori Heta Hedman
puh. 044 430 0703
heta.hedman(at)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä