Skip to content

Museoliitto

9.3.2016

Museoliiton kokoelmahallintapalveluiden kuulumisia

MuseumPlus RIA -järjestelmän pilotissa valmistaudutaan uuteen migraatiokierrokseen ja testataan järjestelmän toiminnallisuuksia.

Kevään ja kesän aikana testataan pilottimuseoiden aineistojen siirtyminen MuseumPlus RIA:an vielä kerran ennen lopullista, järjestelmän käyttöönottoa edeltävää migraatiota.

Museo 2015 -jatkohankkeen työntekijöiden (Leena Furu-Kallio, Sampsa Heinonen ja Pekka Korhonen) viime viikot ovat kuluneet tiiviisti pilotissa mukana olevien museoiden tietokantojen käsittelyssä migraatiota varten. Samalla on tehty parannuksia ensimmäisessä migraatiossa havaittuihin puutteisiin, kuten esimerkiksi asiasanojen, aikatietojen ja erilaisten linkitysten siirtymisessä havaittuihin ongelmiin.

Seuraavaa migraatiota edeltävät vielä Museo 2015 -jatkohankkeen ja zetcomin yhteiset työpajat, joissa käydään läpi aineistoon tulleet muutokset. Migraatioon valmistautumisen ohella testataan myös järjestelmään räätälöitäviä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi raportointia, ontologioita ja kuvatiedostojen metatietojen automaattista lukemista.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä