Skip to content

Museoliitto

16.12.2015

Museoliiton koulutuskalenteri vuodelle 2016 on julkaistu

Museoliiton koulutustilaisuudet tarjoavat mahdollisuuksia museoammattilaisten osaamisen laajentamiseen ja koulutusta monista eri teemoista, kuten museoiden palveluiden tuotteistamisesta, museoista monikulttuurisina kohtaamispaikkoina, fasilitoinnin taidoista ryhmien ohjaamisessa ja museokuvaamisen erityiskysymyksistä.

Koulutusvuoden aloittaa Museoalan johtajakoulutusohjelma, joka toteutetaan yhteistyössä Management Institute Finland MIF Oy:n kanssa. Nyt aloittava ryhmä on järjestyksessä kolmas.

Näyttelyiden suunnittelijat ja toteuttajat kokoontuvat seuraavan kerran Tampereella syyskuussa, ja suurikokoisten museoesineiden tallennuksesta, säilytyksestä ja näytteille asettamisesta kiinnostuneet suuntaavat Mobiliaan Kangasalle lokakuussa.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa tukeva museoalan yhteishanke Yhteinen perintö järjestää maaliskuussa aloituswebinaarin, johon toivotaan kaikkia museoita kuulemaan hankkeen suunnitelmista. Valtakunnalliset museopäivät ja Suomen museoliiton 93. vuosikokous järjestetään Inarissa 25.-27.5.2016 kulttuuriympäristöteemalla.

Myös taidemuseopäivät ja tiedottajapäivä ovat ohjelmassa syksyllä. Koulutusohjelmassa jatkavat Museotyön perusteet -verkkokurssi ja Grundkurs i museikunskap -webbkursen, jotka on suunnattu juuri alalle tulleille henkilöille tai vasta vähän aikaa museossa työskennelleille.

Seinätön museo -peruskoulutus ja siihen liittyvä uusi digityöpaja syksyllä ovat osa Yhteinen perintö -hanketta. Tarkoituksena on luoda suuri suomalainen digimuseo itsenäisyyden juhlavuoteen.

Syksyllä aloittaa myös uusi Laadukasta luettelointia ja kokoelmahallintaa -koulutusohjelma. Syyskuussa alkaa myös Museoalan merkonomi -koulutuksen seuraava ryhmä, jos saamme mukaan noin 15 innokasta opiskelijaa opiskelemaan liiketalouden perustutkintoa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Markkinointi-instituutin kanssa.

Tervetuloa mukaan oppimaan!

Koulutuskalenteri löytyy osoitteesta museoliitto.fi/koulutuskalenteri.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä