Skip to content

Museoliitto

6.9.2023

Museon kulisseissa -juhlapäivä 30.9.2023 – ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä 

Osallistu Museoliiton sadannen syntymäpäivän juhlintaan ja tarjoa yleisölle mahdollisuus tutustua työhön museon kulisseissa. Museon kulisseissa -juhlapäivänä 30. syyskuuta juhlitaan satavuotiasta Museoliittoa museoissa ympäri Suomen!

Esitellään museoiden osaamista yhdessä

Museot voivat osallistua Museon kulisseissa -juhlapäivään järjestämällä tapahtumakonseptin mukaisen tapahtuman tai itse suunnittelemansa tapahtuman.

Juhlapäivän tapahtumissa yllätetään ja innostetaan päästämällä kävijät kulissien taakse ja harvoin avoinna oleviin kohteisiin. Esitellään osaamista, jota ei aina ymmärretä museoihin liittää, kuten vaikkapa tulevaisuuksien ennakointia ja visiointia, sosiaalisen kestävyyden ja yhdenvertaisuuden edistämistä turvallisemmissa tiloissa tai näkökulmia kulttuurisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Juhlapäivään on jo ilmoittautunut paljon museoita, mutta vielä mahtuu ja ehtii mukaan!

Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä

Museon kulisseissa -juhlapäivää vietetään Museoliiton sadantena syntymäpäivänä lauantaina 30. syyskuuta.

Toivomme museoiden vievän tapahtuman yleisön nähtäville museot.fi -sivuston näyttelykalenteriin. Tapahtuman vieminen näyttelykalenteriin ja lisääminen Museon kulisseissa -kategoriaan 8.9. mennessä on tärkeää, jotta Museoliitto voi nostaa esiin esimerkkejä juhlapäivän tapahtumista viestintäkanavissaan. Tapahtuman kalenteriin voi kuitenkin lisätä myös myöhemmin syyskuun aikana.

Museoiden toivotaan viestivän tapahtumista myös omissa kanavissaan ja hyödyntämään somessa #museonkulisseissa -tapahtumatunnistetta sekä yhteistä tapahtumailmettä, joka on ladattavissa museoiden käyttöön täällä.

Museoliiton viestinnässä juhlapäivä tulee näkymään tiiviisti koko syyskuun ajan. Ensimmäinen nosto juhlapäivän tapahtumista yleisölle tehdään Museokortin uutiskirjeessä keskiviikkona 13.9. Museoliitto tiedottaa juhlapäivästä valtakunnallisesti medialle 25. syyskuuta.

Lisätietoja

Kirsti Ruissalo
Viestinnän asiantuntija
Kirsti.ruissalo(a)museoliitto.fi
p. 044 430 0721

Emilia Merisalo
Koulutus- ja kehittämisasiantuntija
Emilia.merisalo(a)museoliitto.fi
p. 044 430 0715 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä