Skip to content

Museoliitto

26.9.2018

Museot ovat oppimispaikkoja – erityisesti Opi museossa -viikolla

Museoiden rooli oppimispaikkoina, koulujen vierailukohteina ja yhteistyökumppaneina sekä monenlaisten muiden kehittävien harrastusten ja ajanviettojen kohteena on viime vuosina korostunut entisestään. Opi museossa -viikko 2.–5.10.2018 nostaa esiin museoiden pedagogisen roolin. 

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietetään tänä vuonna tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Tarjolla on ohjelmaa 52 museossa Maarianhaminasta Kittilään. Teemaviikolla moniin museoihin on vapaa pääsy koululaisryhmille sekä opiskelijoille.

Ahvenanmaan merenkulkumuseossa heitetään viikon aikana valokuvahaaste: Kuvaa itsesi puhelimella museon näyttelyissä ja luo arkistokuvien tilannetta ja tunnetta uudestaan. 

Särestöniemen museossa, Kittilässä Reidar Särestönniemen taidetta ja tarinaa lähestytään eläinteeman kautta. Taiteilijan eläinystävien innoittamana työpajalaiset pääsevät taiteilemaan omat fantasiaeläimensä sekä askartelemaan kotitilan eläinhahmoja perinteisin menetelmin.

Hangon rintamamuseolla vierailujen keskeisenä teemana on sota lapsen näkökulmasta. Museo tarjoaa räätälöityjä ohjelmapaketteja eri-ikäisille koululaisryhmille. Tampereella Lenin museotarjoaa yläkoulun ja lukion historian opetukseen sopivanopastuksen Neuvostoliiton ja Suomen yhteisestä historiasta. 

Raumalla Lönnströmin taidemuseon kuvataiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Keskustelupuisto-projektin työpajassa Rauman Lyseon lukion pienryhmä pohtii julkista tilaa ja suunnittelee muutoksia valittuun sisätilaan koululla.

Loimaalla Suomen maatalousmuseo Sarassa tutustutaan ruisleipään ja suomalaiseen leipäkulttuuriin. Hotelli- ja ravintolamuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla Taikinan taju -näyttelyssä kaikki saavat leipoa.

Vantaan kaupunginmuseossa Kuvien välähdyksiä ja puheiden pärähdyksiä -draamakierros sukeltaa Vantaan maisemiin ja tarinoihin. Varkauden museoissa museokäynnin yhteydessä tarjotaan mediakasvatuksellinen työpaja.

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät Opi museossa -tapahtumakalenterista.

Lisätiedot

Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, p. 0444 300 703, eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, p. 0444 300 704, nelli.korpi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä