Skip to content

Museoliitto

16.3.2020

Muutoksia Museoliiton toiminnassa keväällä 2020

Koronavirus aiheuttaa muutoksia myös Museoliiton kevään koulutuskalenteriin. Suuri osa tilaisuuksista järjestetään myöhemmin ja niille on jo löydetty uusi ajankohta. Museopäivien järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin tällä viikolla.

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan lisäämään etäopintoihin soveltuvaa koulutustarjontaa. Lisäksi otamme erittäin mielellään vastaan museoiden toiveita koulutusten osalta. Niitä voi lähettää koulutus- ja kehittämisjohtaja Pauliina Kinaselle.

Kuulemme myös mielellään, miten koronavirus on vaikuttanut ja miten sen odotetaan vaikuttavan museoiden toimintaan. Minkälaisiin toimenpiteisiin jäsenet toivovat Museoliiton ryhtyvän? Edunvalvontaan liittyviä kysymyksiä ja toiveita voi lähettää Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levälle. Koronavirukseen liittyvää keskustelua on myös Facebookissa Museoala: sisäinen keskustelu -ryhmässä. 

Museoliiton henkilökunta on siirtynyt pääosin etätyöhön, mutta olemme tavoitettavissa hyvin puhelimitse ja sähköpostin kautta. Otathan etukäteen yhteyttä, jos haluat vierailla toimistossamme.

Museoliiton koulutuskalenteri keväällä 2020

Sanoista ekotekoihin – museot ja kestävä kehitys -koulutus, aloituspäivä 26.3. etäosallistuminen

Seitsemän kuukautta kestävä koulutuskokonaisuus tarjoaa museoille tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista toimintaympäristöömme ja kestävän kehityksen mahdollisuuksista omassa museotyössä. Koulutuksen aloituspäivä 26.3. striimataan ja kaikki ilmoittautuneet voivat osallistua etänä. Teatterimuseolla ei ole koulutustilaisuutta kyseisenä päivänä. Muutoin koulutuksen ohjelma pysyy samana kuin aikaisemmin ilmoitettu. Koulutukseen ilmoittautuminen on avoinna 23.3. asti, tervetuloa mukaan!

Museomestareiden koulutuspäivät 2.-3.4. Tampere
Museomestareiden koulutuspäivät siirretään järjestettäväksi Tampereen museoiden Kokoelmakeskuksessa 24.-25.9.2020. Koulutuksen teema ja ohjelma on sama kuin aiemmin ilmoitettu. Osallistujille on lähetetty sähköpostia muutoksista.

Kookos-käyttäjätapaaminen 7.4.
Käyttäjätapaaminen järjestetään webinaarina ja lisäksi suunnitellaan uutta tapaamista toisena ajankohtana.

Näyttelypaja 29.4. Helsinki
Koulutus siirretään uuteen ajankohtaan 8.9.2020. Aikataulu ja ohjelma pysyy samana kuin aikaisemmin ilmoitettu. Ilmoittautuminen koulutukseen on avoinna, tervetuloa! 

Euro enemmän -valmennus 7.5.
Valmennus siirrettäneen syksylle myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Museopäivät 13.-15.5. Espoo
Museopäivien ajankohdasta ja sisällöstä kerrotaan myöhemmin tällä viikolla. Museoliiton vuosikokous järjestetään joka tapauksessa toukokuun aikana.

Lisäksi Museoliitto järjestää Museotyön perusteet -verkkokoulutusta, joka suoritetaan kokonaan etäopintoina, opiskelijan oman aikataulun mukaan.

Lisätietoja

Koulutus- ja kehittämisjohtaja Pauliina Kinanen
pauliina.kinanen@museoliitto.fi

puh. 040 354 2205

Pääsihteeri Kimmo Levä
kimmo.leva@museoliitto.fi

puh. 040 166 2816

Voisit olla myös kiinnostunut näistä