Skip to content

Museoliitto

31.8.2021

Opi museossa -viikkoa vietetään kuukauden päästä

Opi museossa -viikko järjestetään 5.-8.10.2021 teemalla toiminnallisuus. Museot voivat ilmoittaa kampanjaviikolle tarjoamaansa ohjelmaa ja aineistoja Opi museossa-viikon tapahtumakalenteriin.

Lokakuun 5.-8. päivä järjestetään valtakunnallinen koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikko 12. kertaa. Viikon teemana on toiminnallisuus, joten museoiden toivotaan tarjoavan ohjelmaa ja aineistoja, joissa korostuu tekemällä oppiminen.

Museoliitto rohkaisee museoita olemaan suoraan yhteydessä paikallisiin oppilaitoksiin ja tarjoamaan ohjelmaansa heille. Myös paikallismedialle kannattaa ilmoittaa museon tapahtumista, ja mediaa voi pyytää seuraamaan tapahtumaviikon ohjelmaa.

Myös Museoliitto haluaa viestiä aktiivisesti museoiden Opi museossa-viikolle ilmoittamista tapahtumista ja digitaalisista aineistoista. Kirjaamalla Opi museossa -tapahtumakalenteriin museonne tarjoaman ohjelman, varmistat Museoliiton mahdollisuuden kampanjoida ohjelmaanne eri viestintäkanavissa. 

Miten ilmoittaa ohjelmaa ja aineistoja Opi museossa -viikolle? 

Opi museossa -viikolle ilmoitetaan ohjelmaa Museot.fi -sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta ’Uusi tapahtuma’, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ’Opi museossa’. 

Museossa järjestettävistä tapahtumista on hyvä kertoa tapahtumasisällön lisäksi tapahtumapaikka ja -aika. Digitaalisia aineistoja lisätessä kannattaa referoida aineiston sisältö, kertoa kenelle se on suunnattu sekä linkittää kuvaukseen verkkosivu, mistä aineisto löytyy. 

Jos olet unohtanut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät ilmoittautumisesta suoraan Opi museossa -viikon tapahtumakalenteriin. 

Kampanjaviikon markkinointi ja viestintä

Museoliitto tiedottaa medialle Opi museossa -viikon tapahtumista noin viikkoa ennen tapahtuman alkua. Lisäksi Museoliitto ylläpitää Opi museossa-nimistä Facebook-sivua, jossa viestitään Opi museossa-viikon ohjelmasta. 

Museot voivat mainostaa omia tapahtumiaan Museoliiton tuottamalla julisteella ja bannerilla, joita löytyy Museoliiton sivuilta. Museoita kannustetaan tiedottamaan Opi museossa -viikon ohjelmasta sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #opimuseossa

Lue lisää osoitteessa opimuseossa.fi.

Lisätiedot

Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 044 430 0703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Viestintäsuunnittelija Jenna Honkanen
puh. 044 430 0704
jenna.honkanen(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä