Skip to content

Museoliitto

4.9.2018

Poliitikkojen museoviikko onnistui yli odotusten

Poliitikot tarttuivat innolla museoiden työharjoittelukutsuihin. Yli 70 poliitikkoa tutustui yli 30 museon toimintaan viime viikon Kutsu poliitikko museoon -kampanjassa.

Suomen museoliitto haluaa kiittää kaikkia Kutsu poliitikko museoon -kampanjaan osallistuneita museoita. Kampanjaviikko onnistui yli odotusten. Museot olivat aktiivisesti mukana, poliitikot todella kiinnostuneita ja mediakin saatiin hyvin mukaan.

– Museoiden työ kiinnostaa nyt selvästi. Tämä on erinomainen asia näin vaalivuoden 2019 aattona. Tiedolle on tarvetta, sillä vuosien 2019–23 ohjelmia ja muita tulevia poliittisten päätösten suuntaviivoja tehdään jo kaikilla poliittisen päätöksenteon tasoilla, sanoo Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä. 

Poliitikkojen museopäiviä voi viettää muulloinkin 

Kolmatta kertaa vietetty poliitikkoviikko keräsi aiempaa laajemman osanoton niin museoita kuin poliitikkojakin. Mukana oli yli 30 museota ja yli 70 poliitikkoa. 

– Elokuu taisi olla kampanjalle hyvä ajankohta. Luultavasti järjestämme yhteisen kampanjaviikon ensi vuonnakin aika lailla samaan aikaan, Levä miettii.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että poliitikkoja voi kutsua museoon tutustumaan tai työharjoitteluun muulloinkin, periaatteessa ihan milloin vain, hän jatkaa.

Museot voisivat olla vieläkin aktiivisempia yhteydenpidossa poliitikkoihin päin. Museoliiton toimistolle tuli yhteydenottoja poliitikoilta, jotka tutustuisivat mielellään museotyöhön, jos vain joku tarjoaisi heille tilaisuuden.

Kempeleen kotiseutumuseossa vieraillut kansanedustaja Anna Sarkkinen soitti ja kehui kampanjaa. Hän kannusti museoita rohkeasti ottamaan yhteyttä poliitikkoihin ja kysymään vierailulle: 

– Yhteyttä voi ottaa ihan vapaamuotoisesti sähköpostilla.

Puhemies konservaattorina

Eduskunnan puhemies Paula Risikko opetteli työharjoittelussaan konservointia EMMA – Espoon modernin taiteen museossa. Museoliitto ja EMMA järjestivät vierailun yhteistyössä. Vierailusta ja Risikon kokemuksista voi lukea tarkemmin Museoliiton P.S.-blogista. Juttu ilmestyy myös syyskuun Museo-lehdessä

Palautetta kampanjasta

Museoliitto kerää vapaamuotoista palautetta kampanjaviikosta. Palautelomakkeella voi kertoa esimerkiksi, jos museo kysyi poliitikkoja mukaan, mutta vierailu ei toteutunut. Millaisia kehitysasioita kampanjaviikko tai poliitikkotapaaminen nostivat esille? Oliko vierailu onnistunut ja oliko poliitikkojen saaminen helppoa? Oliko ajankohta hyvä. Palaute auttaa kehittämään kampanjaa tulevaisuudessa.

Lisätiedot kampanjasta

Kimmo Levä

Pääsihteeri, Suomen museoliitto

kimmo.leva@museoliitto.fi

040 166 2816

Järjestelyt ja viestintä

Nelli Korpi

Viestintäpäällikkö, Suomen museoliitto

Nelli.korpi@museoliitto.fi

044 4300 704 

 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä