Skip to content

Museoliitto

19.2.2014

Sagalundin museosta lastenkulttuurikeskus

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt yhteensä 1 308 000 euroa avustuksia 15 lastenkulttuurikeskukselle ympäri Suomea. Avustusta myönnettiin myös Sagalundin museolle.

Avustukset myönnettiin uusien hakuehtojen perusteella. Toiminnan päätavoitteena on taata lapsille mahdollisimman tasavertaiset mahdollisuudet osallistua taiteeseen ja kulttuuriin. Ministeriö tukee lisäksi lastenkulttuurikeskusten verkostoa. Uusia avustuksensaajia oli neljä: Päijät-Hämeen lastenkulttuuriverkosto Efekti (Lahti), Lastenkulttuurikeskus Verso (Varkaus), Föreningen Luckan (Helsinki) ja Sagalund museistiftelse (Kemiö).

Avustusta ovat voineet hakea kaikki Suomen lastenkulttuurikeskukset, joissa taiteen ja kulttuurin ammattilaiset tuottavat lastenkulttuuripalveluja ensisijaisesti lapsille.

Avustuksen myöntämisen kriteereinä ovat, että keskuksen toiminta lisää taiteen ja kulttuurin tasavertaista saavutettavuutta lapsille, edistää alueen taide- ja kulttuuritoimijoiden yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen kanssa sekä edesauttaa kulttuuriopetussuunnitelmien valmistelutyötä kunnissa.

Lisätietoja: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2014/02/lastenkulttuurikeskukset_2014.html?lang=fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä