Skip to content

Museoliitto

5.3.2024

Sirpa Ärilä on aloittanut Museoliiton koulutuspäällikkönä

Kuvassa Sirpa Ärilä, Museoliiton koulutuspäällikkö

MBA, tradenomi Sirpa Ärilä on aloittanut helmikuussa koulutuspäällikkönä Museoliiton koulutustiimissä.

Sirpa Ärilä vastaa museoalan koulutusohjelmien ja kurssien suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä. Hän osallistuu myös museoiden koulutustarpeiden kartoittamiseen ja vastaa uusien koulutuskonseptien luomisesta yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa.

“Museoalan osaamisen vahvistaminen ja alan tarpeisiin vastaaminen on vahva painopiste Museoliiton strategiassa 2026. Museoiden moniammatillinen henkilöstö on avainasemassa koko alan ja sen vaikuttavuuden kehittämisessä. Jatkuva oppiminen on osa työelämää ja haluamme osaltamme olla varmistamassa, että museoalan ammattilaisilla on erinomaiset valmiudet tehdä menestyksellistä työtä organisaatioissaan”, sanoo Museoliiton toimitusjohtaja Petra Havu.

Sirpa Ärilällä on pitkä, yli 20 vuoden kokemus koulutusliiketoiminnan eri tehtävistä. Hän on vastannut mm. koulutuskonseptien rakentamisesta, tuotteistamisesta ja koulutusliiketoiminnan johtamisesta.

”Minusta on inspiroivaa osallistua yhteiskunnallisesti merkittävän alan osaamisen kehittämiseen yhteistyössä museoiden ammattilaisten kanssa ja toivonkin vilkasta vuoropuhelua jäsenistömme kanssa”, sanoo Ärilä.

Koulutus- ja kehittämisjohtajana pitkään toiminut Leena Tokila jatkaa Museoliiton kehittämisjohtajana. Hän keskittyy museotyöhön liittyviin kysymyksiin ja vahvistaa näin Museoliiton edunvalvontatyötä.

Museoliitto on alan merkittävä täydennyskouluttaja. Järjestämme vuosittain kymmeniä koulutuksia ja ammatillista kehitystä edistäviä tapahtumia. Koulutusvalikoimaamme kuuluu sekä tiiviitä perehdytyksiä ajankohtaisiin aiheisiin että useita koulutusohjelmia, jotka järjestetään yhdessä ammattitaitoisten kumppaniemme kanssa.

Tutustu Museoliiton koulutuksiin.

Lisätiedot: koulutuspäällikkö Sirpa Ärilä, sirpa.arila@museoliitto.fi, 044 430 0713

Voisit olla myös kiinnostunut näistä