Skip to content

Museoliitto

11.10.2012

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi Joensuussa

Joensuussa 3.-6.10.2012 järjestetyn XIII suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin teemana oli Yhdessä enemmän. Avajaisistunnossa kuultiin mm. isäntäkaupungin, Joensuun kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen sekä maiden kulttuuriministeriöiden tervehdykset.

Kulttuurifoorumissa pääroolissa on partneritoiminta – oikean yhteistyökumppanin löytäminen ja onnistuneen yhteistyön rakentaminen. Se on väylä kulttuurin ja taiteen ammatinharjoittajille, järjestöille ja muille yhteisöille etsiä ja löytää sopiva yhteistyökumppani Venäjältä.

Asiantuntijakeskusteluissa käsiteltiin muun muassa kulttuurin alueellista merkitystä ja yhteistyötä rajan ylitse. Teemaseminaareissa oli museoilla oma sessio, jossa kuultiin mm. Hämeenlinnan kaupungin historiallisen museon, Pohjois-Karjalan museon ja Komin kansallismuseon hankkeista. Suomalaisista museoista myös Joensuun taidemuseolla, Lappeenrannan museoilla, Lenin-museolla sekä Suomen museoliitolla on hankkeita venäläisten partnerien kanssa.

Iltaohjelmana oli Atso Almilan johtaman Joensuun kaupunginorkesterin ja Karjalan Tasavallan sinfoniaorkesterin elämyksellinen Musiikkiaarteen metsästys -yhteiskonsertti. Carelicumissa avattiin Pohjois-Karjalan museon ja Karjalan Tasavallan Kansallisen museon yhteistyössä toteuttama Amerikansuomalaiset Neuvosto-Karjalassa -näyttely.

Foorumiin osallistui kaikkiaan 340 kulttuurialan edustajaa. Seuraava Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Novgorodissa syyskuussa 2013.

Lisätietoja:
http://www.kultforum.org/joensuu2012/teemat.html

Voisit olla myös kiinnostunut näistä