Skip to content

Museoliitto

20.3.2007

Suomen museoliiton uusi palvelu Museot.fi tarjoaa Suomen kattavimman museoiden näyttely- ja tapahtumatietopalvelun

Museoissa järjestetään vuosittain yli 1000 vaihtuvaa näyttelyä. Näyttelyiden ohella erilaisista tapahtumista löytyy valinnan varaa niin vanhemmille kuin nuorimmillekin.

Opastusten lisäksi taiteilijatapaamiset, työnäytökset ja esitelmät avaavat uusia näkökulmia näyttelyiden teemoihin. Museokävijä voi kokeilla taitojaan työpajoissa, osallistua talkoisiin tai tutustua lähiympäristöön museon järjestämillä retkillä. Museot tarjoavat myös tunnelmalliset puitteet konserteille, teatterille ja elokuvalle.

Kaikki tämä ja paljon muuta löytyvät nyt keskitetysti Suomen museoliiton näyttelykalenterista osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri. Valtakunnallisessa näyttelykalenterissa ohjelmastaan ilmoittavat Suomen museoliiton jäsenmuseot. Museoliiton jäsenyyden piiriin kuuluvat lähes kaikki ympäri vuoden avoinna olevat ja ammatillisesti hoidetut museot. Yhteensä kohteita on lähes 400 kautta Suomen.

Lomamatkalla suunnaksi museo

Museot.fi näyttelykalenteri on oiva apu esimerkiksi kesälomamatkaa Suomessa suunnittelevalle. Kalenterista voi tarkistaa päivämäärän tarkkuudella mitä matkareitin varrelle sattuvan paikkakunnan tai maakunnan museot silloin tarjoavat. Ajankohdan voi määritellä myös viikon tai kuukauden tarkkuudella.

Ajankohdan ja alueen lisäksi näyttelyitä ja tapahtumia voi hakea aiheen mukaan. Kirjoita hakukenttään sinua kiinnostava aihe ja tulokseksi saat aiheeseen liittyvät näyttelyt ja tapahtumat Suomessa vuodeksi eteenpäin.

Museot.fi on Suomen museoliiton ylläpitämä sivusto kaikille museoista kiinnostuneille. Sivustolle on koottu tietoa museoiden toiminnasta, museoalasta ja lainsäädännöstä sekä linkit museokauppojen, ystäväyhdistysten ja verkkonäyttelyiden sivustoille.

Lisätietoja:
Jaana Rytkönen
projektisuunnittelija
Suomen museoliitto
jaana.rytkonen@museoliitto.fi
(09) 5841 1723

Janne Saavalainen
tiedottaja
Suomen museoliitto
janne.saavalainen@museoliitto.fi
(09) 5841 1721

Museoiden näyttelyt ja tapahtumat

Näyttelykalenteri

Poimintoja vuoden 2007 tapahtumista

Voisit olla myös kiinnostunut näistä