Skip to content

Museoliitto

6.7.2015

Suomen museoliitto mukana SuomiAreena-tapahtumassa Porissa 11.-17.7.

10. kerran järjestettävän SuomiAreenan pääteemat ovat tänä vuonna opetus ja kulttuuri. Suomen Museoliitto ja Satakunnan Museo järjestävät tapahtumassa museoiden tulevaisuutta käsittelevän paneelikeskustelun. Seinätön museo -palvelu ja Museokortti ovat esillä SuomiAreenan Kansalaistorin teltoilla.

Museoiden tulevaisuus? Maanantaina 13.7. klo 15.45-17.00 keskustellaan museoiden tulevaisuudesta. Rakennuskulttuuritalo Toivossa (Varvinkatu 19) järjestettävän paneelin tavoitteena on keskustella, millaisena museoiden tulevaisuus uhkien ja mahdollisuuksien valossa tällä hetkellä näyttäytyy. Lisäksi tavoitteena on saada näkemyksiä siitä, mitä museoiden olisi tehtävä uhkien välttämiseksi ja mahdollisuuksien toteuttamiseksi.
Museoiden tulevaisuudesta keskustelevat Kankaanpään kaupunginmuseon museonjohtaja Eeva-Kaisa Haikonen, Satakunnan Kansan kulttuuritoimituksen vastaava Jarmo Huida, Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosoja, Työväenmuseo Werstaan museonjohtaja Kalle Kallio ja kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola. Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä toimii tilaisuuden juontajana ja moderaattorina.
SuomiAreenan Kansalaistori järjestetään 15.-17.7.2015. Seinätön museo -palvelu on esillä Opetus- ja kulttuuriministeriön teltalla torstaina 16.7. ja perjantaina 17.7. klo 13.15-14.00 Museokortin kanssa Veikkauksen edunvälittäjien teltalla.
SuomiAreena on MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä yhteiskunnallinen
keskustelutapahtuma.
Lisätietoja: pääsihteeri Kimmo Levä, 040 166 2816, kimmo.leva(at)museoliitto.fi
SuomiAreena : http://suomiareena.fi
Seinätön museo – palvelu: http://museoliitto.fi/seinatonmuseo
Museokortti: http://museot.fi/museokortti

Voisit olla myös kiinnostunut näistä