Skip to content

Museoliitto

25.6.2020

Suomen museoliitto täyttää 100 vuotta vuonna 2023

Museoliitto katsoo jo vuoteen 2023. 100-vuotisjuhlavuoden valmistelut on käynnistetty kuluneen kevään aikana. Museoliiton 100-vuotisjuhlaa vietetään sekä museoammattilaisten että museokävijöiden kanssa. Merkkivuosi tarjoaa museoille mahdollisuuden olla näkyvästi esillä koko vuoden ajan.

Juhlavuoden Museopäiviä vietetään toukokuussa 2023 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Museoliiton perustamispäivänä 30.9. juhlinta laajenee koko maan kattavaksi. Syksyllä järjestetään myös NEMOn vuosikonferenssi Suomessa. Lisäksi vuoden 2023 juhlaideointiin on tähän mennessä kuulunut muun muassa museomessut ja museotoiminnan muutoksesta kertova historiatutkimus.  

Museoliiton 100-vuotisjuhlatoimikuntaan kuuluvat Jari Harju (Helsingin kaupunginmuseo),
Johanna Rassi (Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä), Heidi Rytky (Mobilia), Kimmo Levä (Suomen museoliitto), Aino-Marja Miettinen (Museokortti), Helena Piipponen (Suomen museoliitto) ja Tuuli Rajavuori (Suomen museoliitto).

Juhlavuoden suunnitelmat tarkentuvat loppuvuoden aikana ja niistä kerrotaan Museoliiton viestintäkanavissa. Juhlatoimikunta ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja ideoita juhlavuoden ohjelmaksi. Juhlavuosi on esillä myös Museopäivillä 2020 syyskuussa.

Lisätietoja

Kimmo Levä
Pääsihteeri, Suomen museoliitto
kimmo.leva(a)museoliitto.fi
040 166 2816 

Juhlavuoden käytännön järjestelyt ja viestintä

Tuuli Rajavuori
Viestintäpäällikkö, Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
044 4300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä