Skip to content

Museoliitto

29.4.2015

Toimintaohjeet Museokortti-museoille to 30.4. ja ma 4.5.

Huomenna eli torstaina Museokortti-museoihin saapuu postilähetys Esa Print -painotalosta. Lähetys sisältää ao. listan tuotteet, joiden kanssa toimitaan näiden ohjeiden mukaisesti. On tärkeää, että museokävijät saavat positiivisen kokemuksen Museokortista heti tiistaina 5.5.


1. Pahvisia Museokortteja + jokaiselle ostajalle annettavia saatekirjeitä suomeksi ja ruotsiksi (Otsikko: ’Vuoden kestävä kulttuurimatka alkaa nyt’)

  • Täytä väliaikaiseen museokorttiin asiakasnumero (HUOM! Asiakasnumerot on toimitettu etukäteen A4-arkilla. Niitä saa viimeistään 5.5. alkaen lisää kirjautumalla Museot.fi -palveluun museon omilla tunnuksilla.) ja asiakkaan nimi. Väliaikainen museokortti ja saatekirje ojennetaan asiakkaalle, kun hän ostaa Museokortin.

2. Museokortti-esitteitä

  • Sijoita A5-kokoiset esitteet helposti havaittavaan paikkaan vapaasti asiakkaiden saataville.

3. Lahjakirjekuoria lahjaksi myytäville Museokorteille

  • Sijoita myynti-/ palvelupisteeseen siten, että asiakaspalvelija tietää, missä lahjakirjekuoret ja Museokortin saatekirjeet ovat.

4. Lattiatarra / lattiatarroja.

  • Poista tarrojen liimasuoja ja aseta pisaranmuotoiset tarrat näkyvästi museonne lattialle herättämään kiinnostusta. Nämä ovat liukkaussuojattuja ja ne saadaan irrotettua lattiasta helposti — voi siis huoleti kiinnittää lattiaan!

5. Museokortti-pöytämainoksen, joka sijoitetaan tiskille/pöydälle

  • Kiinnitä muovinen läpinäkyvä jalka (toimitetaan samassa lähetyksessä) pahviseen pöytämainokseen ja aseta se/ne esille.

6. Museokortti-tarroja (M), joka sijoitetaan ulko-oviin.

  • Liimaa 7,5cm x 7,5cm -kokoiset tarrat helposti havaittavaan paikkaan ulko-oveen. Näistä museokävijä tunnistaa, että kyseessä on Museokortti-museo.

7. Museokortti-tarroja (M), jotka sijoitetaan myyntipisteisiin.

  • Liimaa tarrat helposti havaittavasti myyntipisteisiin. Näistä museokävijä tunnistaa, että kyseessä on Museokortti-museo.

Tässä pari nostoa tuoreesta medianäkyvyydestä

Yle: http://yle.fi/uutiset/museoihin_paasee_kohta_yhdella_kortilla__kavijaluvut_halutaan_pohjoismaiselle_tasolle/7959028

MTV: http://www.mtv.fi/uutiset/kulttuuri/artikkeli/herattaako-tama-lapyska-museobuumin-samalla-kortilla-200-museoon-hangosta-inariin/5038518

Kuntalehti: http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sivistys/vuosilipulla-liki-200-museoon-museot-haluavat-muuttaa-kulttuuria/

Pupulandia-blogi: http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/ilouutisia-kulttuuririntamalta-yhdella-kortilla-lahes-200-museoon, josta copy-pastettuun sitaattiin on hyvä lopettaa:

’Väittäisin, että tämä kortti on parasta, mitä Suomessa on kulttuurin parissa ja museoalalla tapahtunut ikiaikoihin eli suurensuuret aplodit Suomen museoliiton ja innolla mukaan lähteneiden museoiden suuntaan! Juuri tällä tavoin kulttuuria tuodaan lähemmäs tavallista ihmistä ja madalletaan kynnystä astua museoon. Veikkaan, että museokortti rohkaisee ihmisiä käymään katsomassa samoja, erityisesti sykähdyttäneitä näyttelyitä useampaankin otteeseen ja innostaa vierailemaan myös sellaisissa museoissa, joissa ei välttämättä muuten tulisi ensimmäiseksi pistäydyttyä. Eli vahva suositus: hankkikaa tekin!’

Neuvoja käytännön asioissa:

Elina Björkqvist
vs. tuottaja
0444 300 706 (0444 300 707)
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Usein kysyttyjä Museokortti-kysymyksiä:
http://museoliitto.fi/museokortti-faq

Museokortti-kohteet:
Museot.fi/museokortti

Seuraa Museokorttia:
Facebook.com/museokortti
Twitter.com/museokortti
Instagram.com/museokortti

Museokortti-esite:
Issuu.com/suomen_museot/docs/museokortti-esite

Museokortti-grafiikkaa:
Museoliitto.fi/museokorttimarkkinointi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä