Skip to content

Museoliitto

21.6.2016

Tulossa marraskuussa: kansainvälinen konferenssi kuvista ja kuvaamisesta museoissa

Suomen museoliitto, Kansallisgalleria ja Suomen valokuvataiteen museo järjestävät 24.-25.11.2016 kansainvälisen museokuvaamista käsittelevän konferenssin otsikolla Picture this! International Conference on Photography and Videos in Museums Today. Konferenssin tapahtumapaikkoina ovat Ateneum ja Kiasma.

Museot ovat visuaalisen kuvakulttuurin keskiössä. Teoksia ja tapahtumia esittäviä kuvia tarvitaan jatkuvasti uudistuvassa kuvavirrassa. Myös museoyleisöt osallistuvat kuvien tuottamiseen. Sosiaalinen media elää kuvista: selfiet paikallistavat kuvaajan museoon, kuvat kertovat mitä tapahtui ja mikä oli kiinnostavaa.

Kuvien tallennustavat ja käyttökanavat moninaistuvat: valokuvan rinnalle on tullut elävä kuva. Museoiden tehtävä ei ole vain selittää menneisyyttä ja taidehistoriaa vaan myös aktiivisesti osallistua kuvien tuottamiseen. Tämä ei ole itsestään selvää tai helppoa. Hyvien kuvien tuottaminen on tarinankerrontaa siitä miten museot elävät ajassa. Siksi museoammattilaisten on tunnettava ja osattava kuvakulttuurin eri puolet: kuvien tuottaminen, kuvien erilaiset ominaisuudet ja esittäminen oikeissa yhteyksissä.

Tässä kaksipäiväisessä konferenssissa käsitellään museoiden asemaa ja haasteita jatkuvasti kasvavan ja muuttuvan kuvavirran maailmassa. Kansainvälisten ja kotimaisten asiantuntijoiden sekä käytännön esimerkkien kautta museoiden kuvakulttuurin haasteita käsitellään laajasti ja monipuolisesti.

Konferenssin puhujiksi ovat lupautuneet mm. Stephen Mayes, Colin White, Christian Lund sekä Merja Salo.

Tapahtuma on maksullinen. Ilmoittautuminen avautuu syyskuun alussa.

Lisätietoja ja alustava ohjelma konferenssin englanninkielisillä sivuilla.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä