Skip to content

Museoliitto

1.7.2013

Uudenlainen kaupunkiopas pääkaupunkiseudulle

Helsinki Design Guide on uudenlainen kaupunkiopaskonsepti, jossa esitellään kiinnostavia kohteita riippumattomien suositusten perusteella. Opas tehtiin alun perin osaksi Helsinki World Design Capital (WDC) hanketta viime vuonna. Se sai hyvän vastaanoton ja nyt opasta ollaan vakiinnuttamassa osaksi pääkaupunkiseudun matkailukohteiden markkinointia ja viestintää.

Vuoden 2013 oppaaseen on valittu ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja nähtävyyksiä suomalaisten suunnittelijoiden antamien suositusten mukaisesti. Museosuosituksia ovat antaneet muun muassa Naoto Niidome, Klaus ja Elina Aalto sekä Inni Pärnänen. Opas on tuotettu englannin- ja venäjänkielellä. Venäjänkieliseen oppaaseen pääseminen on suositusten lisäksi edellyttänyt sitä, että kohteessa on venäjänkielistä palvelua, vähintään kirjallisesti esimerkiksi opasteiden muodossa.

Helsinki Design Guide -oppaan tuottaa Smiigo Oy, joka toimittaa opasta museoihin jaettavaksi. Ensisijaisesti on lähestytty niitä museoita, joita oppaassa tai oppaaseen liittyvillä internetsivuilla on suositeltu. Opas julkaistaan kesän aikana myös verkkolehden muodossa.

Poikkeuksena moneen muuhun oppaaseen verrattua, Smiigo on määritellyt oppaalle kolmen euron hinnan, jonka museot voivat halutessaan periä asiakkailtaan. Yhtiön suosittelema vaihtoehto kuitenkin on, että museot jakaisivat opasta lahjana asiakkailleen. Sopivimman tavan museot voivat itse valita vapaasti, vakuuttaa Smiigo Oy:n toimitusjohtaja Krista Paloheimo. ’Kaikissa tapauksissa museot saavat opasta jakoon ilmaiseksi ja oppaassa esitellyiltä museoilta ei peritä maksuja’, hän jatkaa.

Suomen museoliitto pitää Helsinki Design Guide -opasta tervetulleena lisänä museokohteiden markkinoinnissa. Toivomme, että pääkaupunkiseudun museot ottavat oppaan jakeluun ja kertovat kokemuksia sen toimivuudesta sekä Smiigolle että Museoliitolle.

Opasta voi tilata jaettavaksi osoitteesta info(a)smiigo.com. Samaan osoitteeseen voi laittaa myös palautteet. Suomen museoliitolle kohdistetut palautteet voi lähettää osoitteeseen info(a)museoliitto.fi tai ottaa suoraan yhteyttä pääsihteeri Kimmo Levään.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä