Skip to content

Museoliitto

19.9.2016

Uusi museopalkintolautakunta valittu

ICOM Suomen komitea ja Suomen museoliitto ovat valinneet jäsenet Museopalkintolautakuntaan vuosille 2017-2019. Lautakunnan tehtävänä on valita Vuoden museo –palkintojen saajat.

Lautakunnan puheenjohtajana toimii Suomen ICOM:n varapuheenjohtaja Maija Ekosaari. Muut jäsenet ovat Vaasan museotoimenjohtaja Selma Green, Museoviraston kehittämisjohtaja Pirjo Hamari, historioitsija Teemu Keskisarja, Museoliiton viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori, Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen. Lautakunnan sihteerinä toimii Museoliiton projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo.

Ensi vuonna palkitaan Vuoden museo ja Vuoden viestintäteko. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa erikoispalkinnon. Palkinnot jaetaan Suomen museoliiton järjestämien Museopäivien (8.-10.5.2017) yhteydessä juhlavassa Museopalkintogaalassa Raumalla. Vuoden museo palkitaan joka kevät, mutta vuoden museojulkaisu ja viestintäteko -palkinnot vuorottelevat.

Hakuaika Vuoden museo 2017 -palkinnoille on vuoden 2016 loppuun asti. Hakuilmoitus ja tarkemmat ohjeet julkaistaan lokakuun aikana. Palkinnot myönnetään museon oman hakemuksen tai jonkun muun tahon tekemän esityksen perusteella.

Lisätietoja palkinnoista: www.museoliitto.fi/museopalkinnot

Voisit olla myös kiinnostunut näistä