Skip to content

Museoliitto

28.1.2011

Valtakunnallinen kävijätutkimus käynnistyy

Suomen museoliitto on käynnistämässä neljättä valtakunnallista kävijätutkimusta. Aiemmat koko museokenttää koskevat tutkimukset on tehty 1982, 1992 ja 2002. Kyselylomaketutkimukset tullaan tekemään heinäkuussa ja lokakuussa 2011.

Tutkimukseen kutsutaan mukaan päätoimisesti hoidetut museot (157) ja niiden museokohteet (329). Paikallismuseot jäävät tällä kertaa pois, sillä niiden tilannetta selvitetään parhaillaan opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän toimesta.

Osana valtakunnallista kävijätutkimusta käynnistyy Facebookin kautta helmikuussa 2011 selvitys suuren yleisön museomielikuvista. Tarkoituksena on kerätä 500 henkilön mielipide sekä selvittää mikä heidän mielestään on museoissa tärkeää vai onko mikään? Tutkimuksen suorittaa Fountain Park Oy.

Facebook-vastaaja houkutellaan mukaan arvonnalla, jossa palkintona on museokauppojen tuotteita. Mikäli katsotte voivanne lahjoittaa jonkun kiinnostavan tuotteen arvottavaksi, olisimme kiitollisia. Lahjatuotteen myötä museonne saa näkyvyyttä arpajaisten yhteydessä.

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Taivassalo
projektisuunnittelija
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi
(09) 5841 1726

Voisit olla myös kiinnostunut näistä