Skip to content

Museoliitto

20.9.2011

Valtakunnallisista erikoismuseoista selvitys

Valtakunnallisesta erikoismuseojärjestelmästä ja sen muutoksia selvitetään. Tarkoituksena on arvioida järjestelmän toimivuutta ja kehittämistarpeita. Selvitystyön avulla pohjustetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Museoviraston erikoismuseotoimintaa koskevaa kehittämistä, ohjausta ja rahoitusta.

Selvittäjänä toimii museonjohtaja Kalle Kallio ja selvitys toteutetaan yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan kanssa. Määräaika päättyy 30.4.2012.

Työn tueksi on asetettu myös työryhmä, johon kuuluvat puheenjohtajan toimivan selvittäjän lisäksi osastonjohtaja Elina Anttila (Museovirasto), kulttuuriasiainneuvos Tiina Eerikäinen (opetus- ja kulttuuriministeriö), museonjohtaja Pekka Honkanen (Suomen Urheilumuseo), museonjohtaja Kimmo Levä (Mobilia auto- ja tiemuseo), kehitysjohtaja Eija Liukkonen (Valtion taidemuseo), ylitarkastaja Laura Mäkelä (opetus- ja kulttuuriministeriö), johtaja Susanna Pettersson (Alvar Aalto -säätiö) ja kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen (opetus- ja kulttuuriministeriö).

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Työryhmiä ja toimeksantoja


Voisit olla myös kiinnostunut näistä