Skip to content

Museoliitto

1.8.2018

Vielä ehtii kutsua poliitikon museovierailulle

Jo kahdeksan poliitikkojen museovierailua on sovittu Kutsu poliitikko museoon -kampanjaviikolle. Mukana on muun muassa kaksi ministeriä ja Eduskunnan puhemies Paula Risikko. Kampanjaviikkoa vietetään elokuun lopussa 27.–31.8.2018.

Tutustuta paikalliset poliitikot museoosi ja tutustu itse poliitikkoihin. Kolmatta kertaa vietettävän Kutsu poliitikko museoon -viikon painotus on Euroopan kulttuuriperintövuodessa teemalla poliitikko – ole eurooppalainen, tunne kulttuuriperintösi.

Kutsu poliitikko museoon -viikon aikana tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Teemaviikolla tuodaan esille museoiden laaja-alaista toimintaa ja esitellään Suomen kattavaa museoverkostoa ja sen vaikutusta yhteiskuntaan talouden, kansalaisten hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmasta.

Puhemies ja kaksi ministeriä varmistuneet

Jo kahdeksan poliitikkovierailua on sovittuna. Näistä Suomen museoliitto ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo ovat kutsuneet Eduskunnan puhemies Paula Risikon EMMAan. Myös kaksi ministeriä ovat varmistaneet vierailunsa museoihin, mutta tiedot vierailuista julkaistaan hieman myöhemmin. 

Vantaan kaupunginmuseo on sopinut ”työharjoittelusta” uuden kaupunginjohtaja Ritva Viljasen kanssa. Lönnströmin museot saa vieraakseen kansanedustaja Kristiina Salosen. RIISA – Suomen ortodoksiseen kirkkomuseoon tutustuu Kuopion kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Leila Savolainen. Ilmatorjuntamuseossa vierailee kansanedustaja Antti Kaikkonen ja Arkkitehtuurimuseossa kansanedustaja Timo Heinonen.

Ilmoita poliitikkovierailusi 13.8. mennessä

Kampanjaviikkoon osallistuvien museoiden toivotaan ilmoittavan sovitut poliitikkovierailunsa sekä myös vierailulle pyydetyt poliitikot Suomen museoliiton rekisteriin 13.8. mennessä.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe ja mediaa kannattaakin kutsua hyvissä ajoin seuraamaan poliitikon museopäivää tai haastattelemaan poliitikkoa vierailun lopuksi. Museoliitto tiedottaa teemaviikosta medialle valtakunnallisesti viikkoa ennen tapahtuman alkua. 

Katso tarkemmat ohjeet rekisteriin ilmoittautumisesta sekä muusta kampanjoinnista Museoliiton sivuilta. 


Lisätiedot kampanjasta ja viestinnästä
Nelli Korpi
viestintäpäällikkö
Nelli.korpi@museoliitto.fi

044 4300 704 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä