Skip to content

Museoliitto

12.1.2022

Vuoden 2022 museokampanjat kalenteriin

Museoliitto järjestää vuonna 2022 kolme valtakunnallista kampanjaa: Valtakunnallisen museopäivän, Poliitikon museoharjoittelun sekä Opi museossa -viikon. Teemaviikkojen päivämäärät on päätetty ja toivomme museoiden ottavan ne huomioon aikataulujen suunnittelussa.

Tänä vuonna keväinen museokampanjointi keskitetään laajemman Museoviikon sijaan yhteen päivään eli Kansainväliseen museopäivään 18.5. Tarkempia tietoja kampanjan vietosta välitetään helmikuussa. Museopäivä on suunnattu kaikille museoiden asiakkaille ja viestintäyhteistyötä tehdään Museokortin kanssa. Usein päivän viettoon on kuulunut ilmaisen sisäänpääsyn tarjoaminen.

Museoliitto järjestää Poliitikon museoharjoittelu -viikon 22.–26.8.2022. Viikon tavoitteena on kertoa poliitikoille museoiden monipuolisesta työstä käytännönläheisellä tavalla. Kampanjalle avataan kesäkuun alussa rekisteri, johon museot voivat ilmoittaa poliitikkovierailuitaan. Osallistujalistaa päivitetään koko kampanjan ajan. Poliitikkojen museoharjoittelut ovat olleet usein paikallismediaa kiinnostava aihe.

Museoliitto koordinoi erityisesti koululaisille ja opiskelijoille suunnattua Opi museossa -kampanjaa, joka tuo esiin museoita monipuolisina oppimisympäristöinä. Kampanja järjestetään 4.–7.10.2022. Museoliitto vastaa Opi museossa -viikon koordinnoinnista ja ohjelmaa tuottavat museot.

Seuraamme koronatilannetta ja tarvittaessa suunnittelemme kampanjat siten, että ne voi toteuttaa myös etänä tai hybridimallilla. Tiedotamme tilanteen mukaan myös kansainvälisistä museokampanjoista.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi
puh. 0444 300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä