Skip to content

Museoliitto

3.4.2020

Vuoden museo 2020 -palkintoa ei jaeta koronavirustilanteen takia

Vuoden museo -kilpailusta vastaava museopalkintolautakunta on päättänyt, että Vuoden museo 2020 -palkintoa ei jaeta. Kilpailun kolme finalistimuseota jatkavat suoraan Vuoden museo 2021 -finaaliin. 

Kilpailun perumisen syynä on se, että Museopalkintojen valinnasta vastaava lautakunta ei ehtinyt vierailla kaikissa finalistimuseoissa ennen museoiden näyttelytoiminnan sulkemista maaliskuun puolivälissä. Siksi kohteiden tasapuolinen arvioiminen ei ole mahdollista. Lisäksi lautakunta katsoo, että Vuoden museoksi valittava kohde ei saisi valinnasta markkinointihyötyä, kun museot ovat suljettuina toistaiseksi määrittelemättömän ajan.

”Olemme erittäin pahoillamme Vuoden museo -kilpailun keskeytymisestä. Uskomme kuitenkin, että ratkaisu on tässä tilanteessa paras vaihtoehto finaaliin valituille museoille”, Museopalkintolautakunnan puheenjohtaja Anne Laiti sanoo.

Vuoden museo -kilpailun järjestäjät Suomen museoliitto ja ICOM – Suomen komitea pyrkivät omassa viestinnässään tuomaan esiin finalistimuseoita mahdollisimman kattavasti loppuvuoden aikana.

Vuoden 2021 Museopalkinnot jaetaan aiempien suunnitelmien mukaan. Hakuohjeet julkaistaan syksyllä. Tämän vuoden finalistimuseot Apteekkimuseo & Qwenselin talo, Helinä Rautavaaran museo ja Suomen maatalousmuseo Sarka ovat automaattisesti mukana Vuoden museo 2021 -kilpailun finaalissa.

Vuoden museojulkaisu 2020 valitaan myös tänä vuonna. Voittaja julkistetaan 1.-2.9.2020 järjestettävien Museopäivien yhteydessä.

Lisätietoja 

Anne Laiti
Museopalkintolautakunnan puheenjohtaja
puh. 050 347 8279
anne.laiti@serlachius.fi

Eeva-Liisa Taivassalo
Museopalkintolautakunnan sihteeri
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä