Skip to content

Museoliitto

7.3.2024

|

Uncategorized

Vuoden museo 2024 finalisti: Varkauden museokeskus Konsti

Kuva: Rakelin salonki. Varkauden museokeskus Konsti.

Varkauden museokeskus Konsti

Varkaus

Huhtikuun 27. päivänä avautuva Museokeskus Konsti on kulttuurin monitoimitalo, joka esittelee varkautelaista teollisuutta, kulttuuria ja taidetta vaalien yhteisönsä osallisuutta kulttuuriperintöönsä. Uusi museokeskus Konsti sijaitsee idyllisellä Vanha Varkaus –alueella ja siinä toimivat monille jo tutut Varkauden museo ja Varkauden taidemuseo.

Varkauden museon uusi, alueen teollisen yhteisön ja osaamisen historiaa esittelevä näyttely Teollisuuden tekijät kertoo Varkauden alueen historiasta yhteisön ja sen teollisen osaamisen ja toimijoiden kautta. Varkauden taidemuseo tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa taiteen ystäville. Lisäksi museokeskukseen avautuu uusi Lasten tehdas, joka tutustuttaa lapset ja leikkimieliset Varkauden alueen teollisuuteen.

Konsti on varkautelaisten yhteinen museo, joka perinteisen museokokemuksen ohella mahdollistaa varkautelaisten osallisuutta aineelliseen ja aineettomaan kulttuuriperintöönsä, tarjoaa vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ja kansalaisvaikuttamisen kanavia sekä tukee kansalaisaktivismia.

Varkauden museokeskus Konsti on yksi Vuoden museo 2024 -kilpailun voitosta kilpailevasta viidestä museosta. Konstin lisäksi mukana finaalissa ovat Chappe, Luostarinmäen museokortteli, Suomen Metsämuseo Lusto sekä Saamelaismuseo ja luontokeskus SIIDA.

Vuoden museo -kilpailun palkintolautakunta tutustuu kevään aikana finalistimuseoihin ja jakaa palkinnot Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä järjestettävässä Museopalkintogaalassa Jyväskylässä 23. toukokuuta. Museoliitto ja ICOM Suomen komitea ovat järjestäneet Vuoden museo -kilpailun vuodesta 2014 lähtien.

Lue lisää Konstista Museokortin sivuilta.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä