Skip to content

Museoliitto

30.6.2023

|

Poliitikon museoharjoittelu

Mallipohja kutsuksi Poliitikon museoharjoitteluun

Alla on Museoliiton käyttämä kutsuteksti, jota museot voivat halutessaan käyttää soveltuvin osin omassa viestinnässään päättäjille. Museoiden kutsuissa kannattaa tuoda esille, miksi juuri kutsuttava henkilö voisi olla kiinnostunut kutsuvasta museokohteesta. Museoliiton viestintä jakaa mieluusti myös muita ideoita ja tietoa kampanjan tueksi.

Hyvä NN,

Suomalaisten museoiden etujärjestö Museoliitto järjestää elokuun lopussa yhdessä jäsenmuseoidensa kanssa Poliitikon museoharjoittelu -teemaviikon, jonka aikana museot esittelevät toimintaansa päättäjille eri puolilla Suomea. Päivän ohjelma on käytännönläheinen ja tarkoituksena on antaa päivitetty kuva museoista ja niiden toiminnasta museonäyttelyiden takana.

Museoliitto haluaisi kertoa Teille koko Suomen museokentästä, nykyajan museotoiminnasta ja museoiden vaiuttavuudesta. Kutsumme teidät lämpimästi tutustumaan museoiden toimintaan ja tulevaisuuteen osana teemaviikkoa.

Poliitikon museoharjoittelu -viikko järjestetään 19.-23.8.2024. Nyt tiedustelemme, olisiko teillä mahdollisuutta osallistua kampanjaan jonakin edellä mainituista päivistä.

Päivän ohjelmaksi olemme suunnitelleet tutustumisen Teitä kiinnostavassa museokohteessa joko pääkaupunkiseudulla tai muualla Suomessa. Teemaviikon merkeissä pääsette kokeilemaan museotyötä käytännön tasolla museoammattilaisten ohjaamana.

Teemaviikko järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Viikko on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Viime vuonna noin 80 päättäjää tutustui museoihin ”työharjoittelun” merkeissä. Palaute sekä museoilta että poliitikoilta on ollut hyvin positiivista.

Teemaviikkoon osallistuville päättäjille tempaus tarjoaa mahdollisuuden saada ajankohtaista tietoa museoalasta sekä tutustua monipuoliseen museotyöhön. Myös monet paikalliset tiedotusvälineet ovat kiinnostuneet poliitikon ”museoharjoittelupäivästä”.

Museoliitto vastaa viikon yhteisestä viestinnästä ja kannustamme museoita kertomaan mahdollisimman kattavasti myös omissa viestintäkanavissaan. Lisätietoja viikosta on kerätty osoitteeseen: https://museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Toivon, että kuulisimme myönteisen vastauksen kutsuumme 1.8.2024 mennessä. Vastaan mielellään kampanjaan liittyviin kysymyksiin ja autan sopivan museokohteen valinnassa.

Ystävällisin terveisin,

NN

Voisit olla myös kiinnostunut näistä