Skip to content

Museoliitto

23.11.2011

Aika päivittää näyttelykalenteri!

Suomen museoliitto ylläpitää näyttelykalenteria jäsenmuseoidensa ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri Vuosittain kalenterista löytyy satoja näyttelyitä. Muistathan päivittää museonne näyttelytiedot vuoden 2012 osalta tammikuun alkuun mennessä!

Vuodenvaihteeseen mennessä tehdyt päivitykset pääsevät mukaan medialle laadittavaan, tammikuussa julkaistavaan kuukausittaiseen pdf-kalenteriin ja koosteeseen museovuoden kiinnostavimmista näyttelyistä ja tapahtumista. Vaikka koko vuoden yksityiskohtainen näyttelyohjelma ei olisikaan varmistunut, kannattaa alustavatkin tiedot syöttää kalenteriin. Tietoja voi tarkentaa, lisätä ja päivittää näyttelykalenterin verkkoversioon läpi vuoden.

Näyttelykalenteri ja Museohaku ovat Museoliiton verkkosivujen suosituimmat osiot. Museoliiton kokoamaa aineistoa museoista ja niiden järjestämistä tapahtumista jaetaan myös ulkopuolisille tahoille. Lisäämällä tapahtumatiedot Museoliiton näyttelykalenteriin saat samalla näkyvyyttä myös muun muassa tässä.fi- ja City GO-GO -tapahtumakalentereissa.

Näyttelytiedot on nyt mahdollista päivittää myös englanniksi. Englanninkielinen näyttelykalenteri löytyy osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri/en.php

Suosittelemme lämpimästi kuvien lisäämistä näyttelytietojen yhteyteen. Aika ajoin kannattaa myös tarkistaa museotietojen ajankohtaisuus. Museoiden perustiedot voi päivittää samoilla näyttelykalenteritunnuksilla.

Huomioi, että näyttelykalenteri on tarkoitettu ainoastaan vaihtuvien näyttelyiden ja tapahtumien esittelyyn. Perusnäyttelyistä voi kertoa museotietojen yhteydessä. Ainoastaan vuoden aikana avautuvat uudet tai uusitut perusnäyttelyt voi ilmoittaa myös näyttelykalenterissa.

Vuoden 2012 aikana avautuvista uusista perusnäyttelyistä pyydämme näyttelykalenterin lisäksi ilmoittamaan erikseen Museoliittoon. Tiedot näistä kerätään osaksi Museovuosi 2012 -näyttelytiedotusta. Kertokaa myös, mikäli museonne näyttelyissä näkyvät jotkin erityiset teemat, painotukset tai juhlavuodet. Tämä auttaa meitä laatiessamme koostetta museovuoden tapahtumista.

Näyttely- ja tapahtumatietojen päivitystyökalu löytyy osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri/login

Näyttelykalenteri on Suomen museoliiton jäsenpalvelu ja avoin kaikille jäsenmuseoille. Näyttelykalenteriin liittyviin kysymyksiin vastaa tiedottaja Janne Saavalainen, p. 09 5841 1721, janne.saavalainen@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä