Skip to content

Museoliitto

3.3.2010

Aukioloajat ja pääsymaksut Museohaku-palvelussa

Kuvaominaisuuksien lisäksi museot.fi-verkkosivujen Museohaku-palvelussa on tapahtunut pieniä muutoksia, jotka vaativat huomiota myös museoilta. Selkiyttääksemme aukioloaikojen esittämistä, olemme siirtyneet yksiselitteiseen päivittäiseen tapaan kertoa museon avoinna olosta. Jokaiselle viikonpäivälle tulee merkitä avaamis- ja sulkemisaika. Näin saadut tiedot ovat yhdenmukaisia, ja ne voidaan jakaa tarvittaessa myös muille palveluntarjoajille.

Toivomme Suomen museoliiton jäsenmuseoiden päivittävän aukioloaikansa uuden järjestelmän mukaisesti osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri/login päivitä museotietoja. Muiden kuin jäsenmuseoiden tietoja päivitämme Museoliitosta käsin vähitellen. Osaan rekisteriä tiedot on jo korjattu myös jäsenmuseoiden kohdalle.

Aukioloaikoihin kannattaa merkitä museon perusaukioloaika. Poikkeavat aukioloajat (esim. kesäkausi) kannattaa kirjata lisätietokohtaan. Vaihtoehtoisesti aukioloajat voi päivittää aina kauden muuttuessa.

Pääsymaksujen esittämisessä toivomme myös yhdenmukaisuutta. Museotietojen syöttämisestä on login-sivuilla ohjeet. Pääsymaksut tulisi esittää yksinkertaisimmassa mahdollisessa muodossa oheiseen tapaan: 6/4/2 €. Näin tiedot on jaettavissa eri kieliversioihin.

Mikäli museorekisterin päivityksestä on kysyttävää, palvelee asiassa Museoliiton tiedottaja Janne Saavalainen.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä